Yavaş’tan AKP ve MHP’li vekillere: Harcadığınız paranın faizini ben ödüyorum

Yavaş’tan AKP ve MHP’li vekillere: Harcadığınız paranın faizini ben ödüyorum
14 Aralık 2019 10:33

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın belediyeye 284 adet otobüs alımı için borçlanma teklifini, komisyonda reddeden AK Parti ve MHP grubu, Mecliste “evet” oyu verdi. Mansur Yavaş, “Halk karda kışta, güneşte otobüs bekleyip çile çekerken benim dinozora para harcayacak halim yok” derken, kendisini 8 ayda üç kez borçlanma talep ettiği için eleştirenlere de sert çıktı.

 

 

Yavaş, “‘Çok iyi yönettiğiniz’ (!) Ankara için sürekli yetki istemişsiniz. Bu yetkileri istediğinizde hükümettesiniz, niye istiyorsunuz? Ben istemekte haklıyım. Ben geldim sekiz buçuk milyon borç, ayda 52 milyon sizin harcadığınız paranın faizini ödüyorum. O yetmiyor, ayda 10 milyon lira ödenen raylı sistemlere yılda 120 milyon TL ödemeye başladık. O da yetmiyor, benden önceki dönemde 400 milyon liralık SGK borcu gelmiş tepemize çökmüş. Siz benden aynı performansı istiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Yavaş, Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın verilerine işaret ederek 342 milyon çeşitli heykellere harcandığını aktardı. Yavaş, “Bu, 457 tane otobüse denk geliyor. Dinozor ve kamuflaj malzemelerine harcanan para ise 26 otobüse denk geliyor” dedi.