Yavaş: Bir suçluya yaslanıp tertemiz bir insana iftira atıyorsunuz!

Yavaş: Bir suçluya yaslanıp tertemiz bir insana iftira atıyorsunuz!
22 Mart 2019 10:10

Millet ittifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Yavaş, dün ilk önce Ankara Hurdacılar Sitesi’ni ziyaret etti, ardından Etimesgut Seçim Koordinasyon Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

 

“KORUMASIZ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

 
Yavaş, Ankara Hurdacılar Sitesi’nde yaptığı konuşmada, üç dönemdir aday olduğunu ve Ankara’nın üç dönemdir sorunlarının devam ettiğini söyleyerek, “Ankara yönetilirken, meslek odalarının sivil toplum kuruluşlarının görüşüne başvurulmadı. İnanılmaz projelere çok paralar yatırıldı. Bizler bundan sonra harcadığımız para sizin paranız olduğu için kuruşu kuruşuna hesaplayarak, sizin de görüşünüzü alarak harcayacağız” dedi. Yavaş, koruma ordusuyla gezen bir başkan olmayacağını vurgulayarak, “Ben de üç seçimdir şunu diyorum, göreve başlarsam, ben de koruma ordusu ile gezeceksem, çoluğumla çocuğumla bir yere gidemeyeceksem vallahi istemiyorum. Vatandaşa hizmet edeceksin sonra çekine çekine gezeceksin. Olur mu öyle şey? 10 yıl belediye başkanlığı yaptım, hiçböyle bir sorunum olmadı” diye konuştu.

 

 

“ANKARA’DA ÜRETİM İSTİYORUZ”

 
“Ankara’nın sorunu çok” diyen Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

 
“Ankapark yapıldı, ölü yatırım. Bitki getiriyoruz, yurt dışından, şehir dışından. Hayvancılığı bitirdiler, yurt dışından geliyor. Bizim projelerimiz Ankara’yı kalkındırmaya yönelik. Bizim 58 kilometrelik metro hattı projemiz var. Bunun ihalesini yaparken firmalara, yüzde 50’sinden fazla yerli üretim şartı getireceğiz. Ankaralı kazansın istiyoruz. Fuar alanını hemen bitireceğiz. Orada üreticimizin malını daha çok satması demek, daha çok üretmek demek. Organize sanayilere desteğimizi sonuna kadar vereceğiz. İnsan çalıştırmak, üretmek en büyük risk. Sizin yaptığınız işler, banka kredisi insan çalıştırmak demek büyük işler. Biz sizlerin yanınızda olmak zorundayız. Eğer sizler de organize sanayilerin içinde yer istiyorsanız, biz sizlere yer veririz. Bu tamemen sizin talebinize bağlı.

 
Kızılırmak suyu boşa çıkacak. Bu suyla Gölbaşı Bala arasında sulu tarım yaptırmak istiyoruz. Buradan çok ciddi gelirler elde edeceğiz. Köylerimizden alınan su aboneliği parasını 2-3 kuruş gibi sembolik rakamlara düşüreceğiz, bütün köylerimize güneş enerjisi takacağız ki elektrik parası ödemesinler. Karşlığında sadece üretim istiyoruz.”

 

 

“BİR SUÇLUYA YASLANIP, TERTEMİZ BİR İNSANA İFTİRA ATIYORSUNUZ”

 
Yavaş, Ankaralı’nın kararını verdiğini belirterek, “Hemşehrinizi deneyin, hemşehrinizin farkını göreceksiniz. Maşallah siyasetçilerin ağzı Bala’nın Afşar Köyü’nün yolları gibi bozuk demiştim. Bizler Ankara’da kimseye bel altı siyaset yapmadık. Kirli siyaset yaptılar. Onlara yanıtı siz sandıkta vereceksiniz. İğrenç bir suçluya yaslanıp, tertemiz bir insana iftira atıyorsunuz, yakışıyor mu? Bunları bir koltuk için kendilerine yakıştırıyorsa eğer sorun yok? Gördüğüm o ki en az 10 puan farkla alacağız” dedi.

 

 

“1 NİSAN’DA ANKARA HER ŞEYİ İLE ARINACAK”

 
Yavaş, ardından Etimesgut Seçim Koordinasyon Merkezi’nde vatandaşlarla buluştu. Yavaş, burada yaptığı konuşmada vatandaşlardan büyük destek gördü. Yavaş, şöyle konuştu:

 
“Biraz önce rakibimin Polatlı mitinginin fotoğrafları geldi. Görmenizi isterim bizim orada yaptığımız mitingin altıda biri değil. Bir de biliyorsunuz her gittikleri yere belediye işçilerini götürüyorlar. Anlaşılan o ki halk onlara sandıkta iyi bir ders verecek sandıkları patlatacak. Biz istiyoruz ki aradaki fark öyle bir artsın, Ankara’da bu kirli siyaset kalksın. Akşam televizyonlara bakıyoruz böyle bir karalama kampanyası başka bir yerde yok. 2009’da da, 2014’te de vardı, bunların nereden kaynaklandığını biliyorsunuz. İnşallah artık 1 Nisan’dan sonra Ankara her şeyi ile arınacak, tertemiz olacak. Tek amacımız bu. Ankara’da bu kirli siyaseti yerin altına gömeceğiz. Masum insanları karalayacak kadar gözü dönenlerin her şeyi yapacakları muhakkak. Meydan vermememiz gerekiyor. Oyu sandığa attıktan sonra sadece sandık görevlileri ile değil hep beraber kontrol edeceğiz. Nereye oy verirse versin. Sandığa girdiği gibi oyun çıkıp tutanağa yansımasını takip edeceğiz. Daha sonra il seçim kuruluna gidene kadar takip edecekler. Bu sefer inşallah sonucu 4 saatte alıp, ıslak imzalarında merkezde toplanacak hale getirilmesi için uğraşıyoruz.”

 

 

AHU1 (1)

AHU1 (2)

AHU1 (3)

AHU1 (4)

AS1

AS2

AS3

AS4