Yandaş kalem AKP’deki durumu böyle yazdı: 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan geceye benziyor

Yandaş kalem AKP’deki durumu böyle yazdı: 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan geceye benziyor
26 Nisan 2018 11:18

Türkiye erken seçim atmosferine girerken, siyaset arenasında da her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor.

 

 

Hükümete yakın Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu bugünkü köşesinde, AKP’deki havayla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

 

 

Müderrisoğlu, ilginç bir benzetme kurarak, “Bazılarına belki abartılı gelebilir. Ama benim gözlemim, izlenimlerim ve mesleki hislerim net. Ankara’daki kimi siyasi aktörlerdeki hava, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a (2016) bağlayan saat 23.00 ile 02.00 arasındakine benzer. Duruşu açıkça belli olanlar ile gelişmelere göre pozisyon almak isteyenler… Bu noktayı dikkatle not etmek gerek” ifadelerini kullandı. Müderrisoğlu, asıl önemli noktanın parti içerisinde olduğunu belirtirken, “AK Parti’nin bünyesine, bağışıklık sistemine her zamankinden fazla özen göstermekte fayda var” dedi.

 

 

Müderrisoğlu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında temas trafiği yürütmeyi denediğini de ifade ederken, Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın da inisiyatif alarak tekrar sahneye çıktığını belirtti. Müderrisoğlu, Arınç’ın, “Hem Gül’ü hem de Saadet Partisi’ni ya da en azından birini ikna etmek zorunda” olduğunu ifade etti.

 

 

Müderrisoğlu, “Tarih bilgimiz bize gösteriyor ki… Kardeş kavgası, büyük davaları bitirir ve mutlak kazanan asla kardeşlerden biri olmaz” diye de belirtti.

 

“İRTİFA KAYBEDİYORUZ”

 

 

Öte yandan, AKP Samsun eski Milletvekili Musa Uzunkaya, TBMM’de yapılan AKP Grup toplantısı sırasında sosyal medyadan paylaştığı mesaj dikkat çekti.

Uzunkaya, bazı çirkinliklere şahit olduğunu ifade ederken, “İrtifa kaybediyoruz. Dikkat, dikkat! Allah yardımcımız olsun” diye belirtti.