Türkiye’nin yeni normalidir bu faşist kadın!

Türkiye’nin yeni normalidir bu faşist kadın!
21 Mart 2016 09:49

İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın ardından, yaralı kurtulan İsrailli turistler için “Beter olsun İsrail vatandaşları. Keşke yaralanmayıp hepsi ölseydi” diye tweet atan AKP Eyüp Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Birim Başkanı İrem Aktaş, görevinden istifa etmiş… İyi de bu yeterli mi?

 

 

Engin BALIM H&H YORUM

 

 

AKP ilçe yönetiminden bir yetkilinin açıklaması, daha da vahim: “Kardeşi patlama sırasında yakınlarda bir yerdeymiş” de, ”O infialle mesajı atmış” da… Yahu kardeşi olay yerine yakın birisinin, böyle iğrenç, nefret dolu tweetler atması çok daha acıdır, kabul edilemez. Aslında atılan tweetler, kişinin bilinç altını ortaya kusmasından başka bir şey değildir.

 

 

Terör can alırken, Yahudi ya da İranlı diye ayırmıyor… Saldırıda yaşamlarını yitiren 3 İsrailli misafirimizin yakınlarından, Türk ve Müslüman olarak bu hanımın sarfettiği nefret dolu sözler için özür diliyorum.

 

 

Yıldız Tilbe’nin ”Hitler az bile yaptı” benzeri sözlerini henüz hazmedememişken, sayıları her geçen gün azalan Musevi yurttaşlarımızın, sırf Musevi inancına sahip oldukları için, iktidar partisine mensup, hele ki bir kadın tarafından nefret söylemine mazur kalmalarını, aklı selim her Türk yurttaşının empati kurarak anlaması gerekir. Almanya’da sırf Türk ve Müslüman olmalarından dolayı, evleri neo-Nazilerce ateşe verilen soydaşlarımız için bir Alman siyasetçi ‘iyi oldu ama maalesef kurtulanlar var’ dese ne hissederdik?!

 

 

Her sene Mayıs ayında şovenist fetih törenleriyle, kendi belediyeleri döneminde rant ile istila ettikleri İtanbul’u yeniden fetheden, sözde Fatih’in torunları olduğu iddiasındaki bir partinin mensupları, gayrimüslüm tebasını güvence altına alıp, koruyup kollayan Sultan 2. Mehmet’i anlaşılan zerre kadar idrak edememişler. Onun hoşgörüsünü, birleştirici gücünü, adalet analayışını kavrayamamışlar.

 

 

Bugün Rus turistler gelmiyor, olsun Almanlar gelecek diye avunurken, Sultan Ahmet saldırısı sonrası umudumuzu İran ve İsrailli turistlere bağlamıştık. Ne acı tesadüftür ki; bu sefer de IŞİD bombaları onları hedef seçti…

 

 

Derbi maçları bile iptal olurken, Genel Kurmay’ın dibinde bombalar patlarken, bence Türkiye’nin acilen eski günlerdeki gibi Ortadoğu’da İsrail ile yakın ilişkiler geliştirmesi hayati önem arzetmektedir…

 

 

Engin BALIM twitter