Trump, milyonların takıldığı yasağı deldi

Trump, milyonların takıldığı yasağı deldi
8 Kasım 2017 18:30

Sosyal medyayı aktif kullanmasıyla bilinen ABD Başkanı Donald Trump, internet üzerinde sıkı yasakların olduğu Çin’de şok bir hamle yaptı. Trump, yasak olan Twitter’dan takipçilerine mesaj attı.

 

 

ABD siyasetine neredeyse Twitter üzerinden yön veren ve atacağı adımlar önceden Twitter’dan 42 milyon takipçisiyle paylaşan Donald Trump’ın Asya turu devam ediyor. Trump bugün Çin’e ulaştı ve temaslarda bulundu.

 

 

trump-5

 

Fakat herkesin merak ettiği en önemli konu ne Kuzey Kore meselesi ne de ABD-Çin arasındaki ekonomik işbirliğiydi. Milyonlarca insan Trump’ın Twitter üzerinden bir mesaj verip vermeyeceğiydi. Zira Trump’ın severek kullandığı Twitter Çin’de milyonlarca insana yasak. Öyle ki WhatsApp, Instagram ve Facebook’un da yasak olduğu ülkede buna alternatif olarak yerel sosyal medya araçları ortaya çıktı.

 

Trump, Çin’de attığı tweet ile AFP’nin Çin ziyareti ile ilgili attığı bir tweeti paylaştı ve Kuzey Kore ile ilgili sert bir tweet attı. Trump, Kuzey Kore’ye, “Sabrımızı zorlamayın. Bizi küçümseme gafletine düşmeyin” dedi.

 

Daha önce üst düzey bir Beyaz Saray görevlisi Trump’ın istediğini yapabileceğini söylemiş ve “Trump, ABD halkıyla bu şekilde konuşuyor o yüzden Twitter’ı kullanabilir. Air Force One’da buna uygun ekipman olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

 

Kaynak: Sözcü