TIR Savcısından Erdoğan’a suç duyurusu

TIR Savcısından Erdoğan’a suç duyurusu
29 Ağustos 2014 14:01

Hatay’da durdurulan bir TIR’ı aramak istediği için Erdoğan tarafından hakaret edilen Savcı Özcan Şişman suç duyurusunda bulundu.

 

Adana’da görev yaptığı sırada, ihbar üzerine Hatay’da durdurulan bir TIR’ı aramak istediği için ‘Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hakaret ve iftirasına uğradığını’ öne süren Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman suç duyurusunda bulundu.

 

Savcı Şişman’ın, avukatı Alp Değer Tanrıverdi aracılığıyla Adana Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, “Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan 14 Ocak 2014 tarihinde TBMM’de AKP grup toplantısında ve aynı tarihte Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılan toplu açılış töreninde yaptığı konuşmalarda, müvekkile karşı kamu görevlisine görevinden hakaret ve iftira suçlarını zincirleme olarak işlemiştir. Erdoğan hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını istiyoruz.” denildi.

 

Tanrıverdi, Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Şişman’ın bu görevinin her aşamasında taltif ve takdire layık görüldüğünü, son olarak Mersin’e atanmadan önce kamuoyunda “TIR Operasyonu” olarak bilinen soruşturmayı yürüttüğünü hatırlattı. Erdoğan’ın müvekkile karşı kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve iftira suçlarını işlediğine vurgu yapan Tanrıverdi, dilekçeye Erdoğan’ın değişik tarihlerde yaptığı konuşma metinleri ve görüntülerini de iliştirdi.

 

Tanrıverdi şunları kaydetti: “Müvekkilim Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhinde çalışan örgüt üyesi olmak ve böyle bir örgüte maşalık yapmak gibi akıl almaz ve kabul edilemez iddialarla, kamuoyu önünde yıpratılmaya çalışılmış ve halkın kin ve nefretine maruz bırakılarak, müvekkile hakaret edilmekle kalmayıp bir linç girişimine hedef haline getirilmiştir. Terörle Mücadele Kanunu’nun 20. maddesi göz önüne alındığında işlenen suçun failinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olması ise olayın vahametini daha da artırmaktadır. Devletin yürütme organının başı olan şüpheli, kanunla belirlenen usul ve şartlar altında yönelebilecek her türlü tehdit ve saldırıya karşı korumakla görevli olduğu müvekkil hakkında sarf ettiği sözler ve müvekkile karşı yönelttiği ithamlarla birlikte, müvekkili Türk toplumu tarafından en ağır suçlardan sayılabilecek vatan hainliği, casusluk ve ajanlık suçlamalarına maruz bırakılmıştır. Şüpheli, korumakla görevli olduğu müvekkili, televizyon ekranlarından milyonlarca kişi, miting konuşmalarında binlerce kişi huzurunda küçük düşürmüş, rencide etmiş, kişilik haklarına saldırıda bulunmuş ve işlenmesi muhtemel her türlü nefret suçuna karşı alenen hedef haline getirmiştir.”

 

 

Kaynak: Aktif Haber