TGC ve Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan Nedim Şener’e tepki!

TGC ve Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan Nedim Şener’e tepki!
5 Aralık 2019 15:44

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, geçtiğimiz akşam CNN Türk’te katıldığı canlı yayında gazetecilere yönelik saldırıları savunan Nedim Şener hakkında açıklama yaptı.

 

 

Şener’in cinsiyetçi bir yaklaşımla saldırıları ‘aile içi şiddet’ olarak nitelendirmesine tepki gösteren Cemiyet Başkanı Turgay Olcayto, “Gazetecilere yönelik hiçbir şiddet olayı hafife alınamaz. Espri konusu bile yapılmaması gerekir” ifadelerini kullandı.

Olcayto’nun açıklamaları şöyle:

 

“Gazetecilere yönelik hiçbir şiddet olayı hafife alınamaz. Espri konusu bile yapılmaması gerekir. Nedim Şener’in televizyon kanalında sarf ettiği sözleri, mesleğin çilesini çekmiş bir gazeteciye yakıştıramadığımı söylemeliyim.

Ülke insanının birbiriyle didişmeyi, birbirini hedef göstermeyi, farklı düşüncelere itelemeyi bir kenara bırakarak huzura gereksinimi var. Bu nedenle hangi platformda olursa olsun konuşurken kavgayı değil barışı düşünmeli ve görüşlerine katılmasak da karşımızdakileri incitmemeyi öğrenmeliyiz. Bu da bir kültürdür.

Yeniçağ Gazetesi’nde görev yapan meslektaşlarıma yapılan saldırıyı kınıyorum, geçmiş olsun diyorum. Yetkililerden gazetecilere yönelik saldırıların sorumlularının bir an önce bulunmasını talep ediyorum.”

 

“HAYATINI KAYBEDEN KADINLAR İÇİN ÖZÜR DİLEMELİ”

 

Öte yandan Şener’in skandal sözlerine bir tepki de Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan geldi.

Nedim Şener’in aile içi şiddetten hayatını kaybeden kadınlar için özür dilemesi gerektiğini ifade eden Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün açıklamaları şöyle:

 

“Bu kadar yaşanan vahşeti görmezden gelen ve gazetecilik kisvesi taşıyan birinden gelen bu tepkiye gerçekten üzüldüm. Bir de arkasından bir kahkaha. Anlatmak istediği aynı kafadaki insanların kendi içinde çatışmasını benzetme yapmak istedi ama benzetme yapmak istediği konu kadın erkek eşitsizliğine dayanıyor.

Canların çok yakıldığı, vahşet boyutlarını aşan bir işe espriyle benzetmeye yönelik duyarsız bir tavır olarak görülüyor. Şimdi de aynı şekilde Nedim Şener’e sesleniyorum; bu bir ayıptır, Türk toplumunda yaşanan acıya duyarsızlıktır. Şiddetten hayatını kaybetmiş kadınlar adına bu tavrı için özür dilemelidir.