Test mühendislerine büyük ödül

Test mühendislerine büyük ödül
17 Ağustos 2018 18:59

Society of Flight Test Engineers (SFTE) (Uçuş Test Mühendisleri Derneği) tarafından her yıl tüm dünyada yapılan başvurular sonrasında üst komite tarafından değerlendirilerek verilen “Uçuş Test Mühendisliği Dalında James S. McDonnell Üstün Takım Başarısı Ödülü”nü kazandı.

 

 

 

Ödül, 20 Ağustos 2014 tarihinde, Dayton, Ohio’daki ABD Hava Kuvvetleri Ulusal Hava Müzesi’nde düzenlenen törenle, SFTE dönem başkanı Michael Bartlett tarafından, ekibin yöneticisi Mühendis Serdar Çora’ya verildi.

 

Uçuş test mühendisliğine sağladıkları üstün katkı ve mükemmellik için uçuş test mühendisliği ekiplerine verilen “James S. McDonell Ödülü” ismini, ekip çalışmasına verdiği önem sebebiyle, McDonnell Douglas firmasının 1939 yılındaki kurucusu James S. McDonnell’dan alıyor.

 

İLK DEFA ABD DIŞINA VERİLDİ

 

Önceki yıllarda ABD Hava Kuvvetleri, ABD Deniz Kuvvetleri, NASA, DARPA, Boeing, Northrop Grumman, Pratt&Whittney gibi şirketlere verilen bu ödül, 2014 yılında ilk kez ABD dışında bir şirkete ve tek bir ekibe verildi.

 

Kurulduğu 2006 yılından itibaren 2014 yılına kadar ANKA, ATAK ve HÜRKUŞ gibi özgün ürünlerin yanısıra T-38, S-70, C-130 gibi platformların milli modernizasyonları için yapılan tüm test uçuşlarının planlama, icra, telemetri, veri değerlendirme ve raporlama faaliyetlerini TUSAŞ ve TSK test pilotları ile birlikte yürüten ve 18 kişiden oluşan Uçuş Test Mühendisliği Ekibi belirtilen bu ödülü almaya layık görüldü.
Kaynak: www.kokpit.aero

 

 

 

Tüm Havacıların yüreğinden bir parça koptu.
Serdar Çora’dan bir mesaj ”Bu gün itibarı ile çalıştığım TAI’den ayrılıyorum”
Şerefle onurla görev yaptığın yuvandan ayrılman, seni olduğu kadar seni ve tüm Türk havacılarını üzecektir.
Sanırım en büyük onur bir mesleğin ilki olmaktır, sende güzel ülkemizde mesleğinin ilki oldun.Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bizleri gururla temsil ettin.
Bütün havacılıkla ilgili okullarda mesleğini gençlere sevdirmek için tanıtımlar yaptın, İcraatlarına onları motive ettin bu gün belki bir çok genç bu yolda ilerliyorsa sebebi oldun.
-Mühendiste uçar mı? diye soran 40 yıllık havacılardan etkilenmeyip çok başarılı bir ekip kurdun.
.
Dünya Test Mühendisleri organizasyonunca 1.likle ödüllendirilen bir ekip yarattın
    http://www.kokpit.aero/askeri_havacilik/tai-ucus-test-odulu

Bir Mühendis olarak hep ilklerin adamı oldun,
İlk uçakla uçan,
İlk uçaktan düşen ve sağ olarak kurtulan,
İlk Uçuş Operasyon lideri,
İlk Anka ekibi sistemini kuran,
İlk Telemetri sistemini kuran,
İlk EASA sertifikası alan,
İlk SHGM sertifikası alan
İlk Test Okulundan mezunu,
İlk Test Mühendisi,
İlk Test Mühendisliği Lideri,
İlk Test Mühendisliği Şefi
İlk Test Mühendisliği Müdürü,
25 yakın havacık projesinde görev alıp,30 yakın hava aracında(F-16,KT-1,Hürkuş,S-2E,ATAK,S-70,Robinson,..)500 saatin üzerinde Test Uçuşu,
Bu kadar uçakla uçan bir Test Mühendisi varmıdır?tabiki yoktur ileridede olmayacaktır.
Vecihi Hürkuş’ların Nuri Demirağ’ların başına gelen seninde başına geldi,
Tarih tekerrür etti.
Seni tanımaktan senle kader birliği yapmaktan ,dast ve kardeş olmaktan her zaman mutlu oldum bundan sonrada yaşamımın sonuna kadar yakınında olacağım.
Başın Gök,
Ayağın pınar,
Yolun açık,
Ailene sana ve Türk Havacılığına hayırlı olsun…

index