TBB Başkanı Feyzioğlu’ndan şeker fabrikası tepkisi!

TBB Başkanı Feyzioğlu’ndan şeker fabrikası tepkisi!
5 Nisan 2018 09:28

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait 14 fabrikanın özelleştirilmesine bir tepki de Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’ndan geldi.

 

 

OLCAY KABAKTEPE / Aydınlık

 

 

Şeker fabrikalarının satışına karşı olduklarını belirten Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Anladığımız kadarıyla duraklamaya başlayan ekonomiyi finanse etmek için eldeki varı yoğu satmaya başladılar” dedi.

 

 

Şeker fabrikalarının satışıyla ilgili olarak iki noktada çok büyük sakınca olduğunu belirten Feyzioğlu, şunları söyledi: “Birincisi bunlar çok istihdam sağlıyor. Türkiye’yi dışa bağımlı olmaktan koruyor. İkincisi de bunların yerine kapitalist devletler Türkiye’yi mısır şurubuna bağımlı hale getirmek istiyorlar. Eğer bunlar satılırsa Türkiye’nin şeker ihtiyacını mısır şurubuyla karşılamak zorunda kalacağız. Zaten şu anda büyük bir denetimsizlik var. O zaman şeker de bulunamayacağı için yapacak bir şey kalmayacak.”

 

 

‘TÜRKİYE’NİN REFAHI VE SAĞLIĞI TEHLİKEDE’

 

 

Şeker fabrikalarının satışını hem Türkiye’nin refahı hem de sağlığı açısından çok tehlikeli bulduklarını kaydeden Feyzioğlu, “Kamu yararı yok bunların satışında. Kamu yararı noktasından bakıyoruz. Biz şeker fabrikalarının satışına karşıyız. Anladığımız kadarıyla duraklamaya başlayan ekonomiyi finanse etmek için eldeki varı yoğu satmaya başladılar” değerlendirmesinde bulundu. Feyzioğlu, TBB tarafından önümüzdeki günlerde şeker fabrikalarının satışı sonrası oluşacak sorunlarla ilgili bir sempozyum yapacaklarını bildirerek, “Oradan yola çıkarak vatandaşlarımızı bilgilendirmek için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu