Sosyal medya devlerine bir ay süre verildi

Sosyal medya devlerine bir ay süre verildi
1 Ekim 2020 18:18

Türkiye’de günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına belirlenen usul ve esaslara göre temsilci belirlemeleri ve sosyal medya yasasında belirlenen yükümlülükleri yerine getirmeleri için 1 ay süre verildi.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan başkanlığında “sosyal medya yasası” ile ilgili sosyal ağ sağlayıcılarına yönelik bilgilendirme toplantısı bugün yapıldı. Toplantıya Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Linkedln, TikTok, Dailymotion, Periscope, Pinterest ve VK temsilcileri katıldı.

Bakan Yardımcısı Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter’dan bir paylaşımda bulundu. Sayan, 5651 sayılı yasadaki temsilci bulundurmayı içeren sosyal medya yasası değişikliklerinin 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girdiğini, resmi bildirimlerin yapıldığını belirterek, “STK’lar, akademisyenlerimiz ve sosyal medya platformu temsilcilerinin de görüşleri alınarak yayınlanacak usul esaslar belirlendi” dedi.