‘Somali’deki patlama aslında Türk askeri üssü için planlandı’ iddiası!

‘Somali’deki patlama aslında Türk askeri üssü için planlandı’ iddiası!
18 Ekim 2017 09:52

Amerika’nın Sesi’nde yer alan haberde Somali’de geçtiğimiz hafta Cumartesi günü yaşanan ve en az 300 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında teröristlerin asıl hedefinin Mogadişu’da kurulan yeni Türk askeri olduğu iddia edildi

 

 

.İsmini açıklamayan yetkili bu bulgulara saldırıdan önce ve patlamadan sonra elde edilen bilgilerle ulaşıldığını söylüyor.Adı açıklanmayan istihbarat yetkilisi, hem saldırıdan önce elde edilen, hem de patlamadan sonra ortaya çıkan bilgilerin, saldırının Türk askeri üssünü hedef aldığını ortaya koyduğunu belirtti.

 

Yetkili, Türk askeri üssünün saldırganlar için en stratejik öneme sahip hedef olduğunu, üssün Somalili güvenlik kuvvetlerine personel yetiştirdiğini ve saldırganların da bundan dolayı bu üssü önceden vurmayı amaçladığını kaydetti.

 

Somali Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Dairesi yetkilisi, El Şebab militanlarının Türk askeri üssüne saldırı planladığını önceden öğrendiklerini sözlerine ekledi. Somali’deki Türk askeri üssü 30 Eylül’de hizmete girmişti. Üste bulunan 200 Türk askeri, halen 1500 Somali askerini eğitiyor. Uzun vadede üssün Somali ordusuna 10 bin asker yetiştirmesi planlanıyor. Üssün açılış töreninde konuşan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Somali askeri bakımdan güçleninceye kadar bu ülkeye yardım devam edeceklerini açıklamıştı.

 

Fotoğraf: AP