Sivas’ta Süper Lig coşkusu

Sivas’ta Süper Lig coşkusu
14 Mayıs 2017 22:26

SİVASPOR’un deplasmanda oynadığı adana Demirspor maçında aldığı 1-1’lik beraberlik ile Süper Lig’e yükselmeyi garantilemesi kentte büyük coşku yarattı. Taraftarlar, meydanda şampiyonluğu kutladı.

 

 

 
Geçen sezon Süper Lig’e yükselen Sivasspor, deplasmanda oynadığı Adana Demirspor ile 1-1 berabere kalmasına karşın, takipçisi Eskişehirspor ile ikili averaj üstünlüğü nedeniyle 59 puanla Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi. Maçın başlama saatinde kent meydanında toplanan futbolseverler, belediyenin dev ekranından karşılaşmayı büyük bir dikkatle takip etti. Uzun süre 1-0 önde giden maçın son anlarında Adana Demirspor’un beraberlik golünü bulmasıyla, bir anlık panik yaşayan kırmızı-beyazlılar Eskişehnirspor’un kendi evinde Gaziantep Büyükşehir Belediye ile 2-2 berabere kalmasıyla Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi. Karşılaşmanın bitimiyle birlikte taraftarlar kent meydanında büyük coşku yaşadı. Trafiğe kapatılan Hükümet Meydanında toplanan binlerce kırmızı-beyazlı taraftar, şampiyonluk şarkıları söyleyerek halaylar çekti.

 

 

HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA

 

 

Sivasspor’ün Süper Lig’e yükselmesini kutlayan binlerce Sivaslı kent meydanını doldurdu. Sivas Belediyesi ses sisteminden yayınlanan müzikler eşliğinde oynayan taraftarlar, şampiyonluk şarkıları söyledi. Belediye binası önünde ise havai fişekli kutlama yapıldı. Havai fişek gösterisini meydana toplanan kalabalık büyük bir coşku içerisinde izledi.

 

 

Öte yandan geceyi Adana’da geçirecek olan Sivasspor kafilesinin yarın karayolu ile kente geleceği öğrenildi. Sivasspor kafilesini karşılamak için yarın saat 17.30’da kent meydanında program düzenlenecek. Kırmızı-beyazlı ekip şampiyonluk turunu taraftarı ile birlikte atacak. Sivasspor’un 1 yıl aradan sonra yeniden yükseldiği Süper Lig’de yoluna teknik direktör Samet Aybaba ile devam etme kararı aldığı da öğrenildi.

 
Kaynak: Eraydın AYTEKİN- Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)