Şeker hastalığı ve E vitamini

Şeker hastalığı ve E vitamini
20 Ağustos 2014 08:49

Değerli okuyucularım! Sohbetimizin konusu, şeker hastalığı ve E vitami hakkında olacaktır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Muğla-Fethiye İlçesi’nin Kuzeyinde ki Çal dağı eteklerinde yetişen bir bitkiyi toplayarak Erciyes üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. (Kimya Y. Müh.) Abdullah Çoban hocaya gönderdim. Abdullah hocanın yaptığı çalışmalar sonucunda, bu bitkinin çok yüksek oranda E vitamini içerdiği ortaya çıkmıştır. Numan Aladağ olarak, E vitamini ile ilgili araştırmalar sonucunda, şeker hastalığının tedavisi ile ilgili hayret edilecek sevindirici neticeler ortaya çıktı.

 

İşte E vitamini, işte Şeker hastalığının sonuçları:
Şeker hastalarının perhizi hekim tarafından kontrol altına alınmalıdır. Beslenme kültüründe güvenilir bazı keşifler ve buluşlar vardır ki, şeker hastası olanlar için etkili ve şifalı olabilir. Dr. Shute ve iş arkadaşı Kanada’da kalp hastalıkları üzerinde araştırmalar yaparken şeker hastası olanların tedavisinde kullandıkları bir vitamini hayret edilecek sonuçları almışlar. Şeker hastalığından kaynaklanan bir ayağı komple kangren olmuş ve bu kangren olmuş ayağının ameliyatla kesilmesi gerektiği halde hastanın kalbi çok zayıf olması münasebetiyle kesmeyi ertelemişler. Yatalak olan hastaya nasıl olsa kesilecektir; E vitaminini de verip deneyelim demişler. E vitamini tedavisine Cuma günü başlanmıştır. Dr. Shute ve diğer çalışma arkadaşları Cuma gününü takip eden Pazartesi günü hastanın odasına hastayı kontrole geldiği zaman, hastasını hastane hizmetlisine ayakta yardım eder vaziyette görür. Kangren olan ayağı ameliyata gerek duyulmayacak şekilde iyileşmeye doğru ilerleme olduğuna ve aynı zamanda şeker hastasının ensülin ihtiyacı da düşmüş ve gözle görülür bir iyileşme rotasına girmiştir. Bir çok tıp bilimadamı o günden beri Dr. Shute ve çalışma arkadaşlarının bu keşfini onaylamışlardır. E vitamini kullanılmasıyla sadece ensülin ihtiyacı düşmemiş, çok ağır vakalarda dahi ensülin ihtiyacına tamamen son verilmiştir. Dr. Shude kalp hastalarına verdiği dozda E vitaminini şeker hastalarına da vermiştir. Şeker hastalarının E vitamini kullanması sayesinde her yıl daha da iyileşme olmuştur. Hastalık iradesini güçlendirme ve sabırlı bir perhiz ister. Şeker hastalarındaki en büyük tehlike zamanla damar sertliğinin başlamasıdır.

 

 

E VİTAMİNİ’NİN FAYDALARI NEDİR?

 
E vitamini, güçlü bir anti-oksidan etkinliği vardır. Hücrelerin duvarlarındaki lipitlerin sağlıklı olmasını sağlar.
E vitamini eksikliği kısa zamanda bazı hastalıklara neden olmaz, ama kronik E vitamini yetersizliğinin zamanla kanser ve kalp hastalıklarının oluşmasına sebep olur.

 

E vitamini, deri, vücut adaleleri, kalp, sağlıklı bir menopoz devri için lüzumludur. Yeterince E vitamini alınmadığı takdirde, adale, kalp rahatsızlıkları, kısırlık ve kadın hastalıklarının oluşmasına sebep olur.

 

Yetersiz kan dolaşımı, genişlemiş damarlar, ameliyatlardan sonra yaraların iyileşmesi, adet öncesi gerginlikler ve stresin asgariye inmesini sağlar. Anti-oksidan gücü ile E vitamini, kasların oksijen gereksimini asgariye indirerek egzersiz kapasitesini arttırabilmek için çalışır. E vitamininin vücudun sağlığı için, stratejik bir rölü vardır ve sinirlerle kasların dejenerasyonunu önlüyor.

 

 

E VİTAMİNİNİ NE KADAR KULLANMALIYIZ?

 
Doymamış yağların asid miktarının diyabet enerjisinin %6’sını karşıladığını varsayarak, 18-40 yaşlarındaki erkeklerin alınması gereken E vitamini 7 mg ve aynı yaştaki kadınların da alması gereken miktar ise 5 mg gerekir.

 

 

YAN ETKİLERİ

 
Kan pıhtılaşmasını önlemek için kimyasal ilaç kullananların, E vitaminini Dr. kontrolünde kullanmalıdır. Hipotiroidi ve diyabeti olanların, fazla kullanırsam iyileşirim hayalini hafızasında silmelidir. Aşırı miktarda kullanmaktan sakınmasında fayda vardır. Şeker hastaları normal ölçüde kullanırlarsa, Allah’ın izniyle şifaya kavuşurlar.

 

 

Ayrıca şeker hastalarına B vitamini (Cholin, betain, inositol) kaynağı olan bira mayası tüketilirse, damarlara kolesterin birikmesi önleneceği için damar sertliğinden korunmuş olacağız. B vitamini içeren bira mayası tüketimi ihmal edilmemelidir. B vitamini %45-48 oranında protein ihtiva eder. Şeker hastası olanların günde üç defa ikişer tatlı kaşığı bira mayası yemelidir. B vitamini de E vitamini gibi ensülin ihtiyacını azaltır. Bunun miktarını vicdan muhasebesi ahlakına sahip olan ve kimyasal ilaç sektörünün hegemonyasına girmemiş doktorunuz tayin etmelidir.

 

 

ÖNEMLİ UYARI!

 
Bira mayası kullanımı 12 gün devam edip dinlendikten sonra, 12 gün sonra yeniden devam edilir.

 

 

Vatan bütünlüğü uğruna şehit olanları, T.C.’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve değerli okuyucularımızın atalarını Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

 

Allah’ın şifası, Bereketi ve Selamı üzerinize olsun.

 

 

Kaynaklar:
Halk sağlığımız 1980 D. Ulvi Türkmenoğlu
Dr. Nedamettin Pirhan Hindistan Delhi’de Kutabrol semtindeki ,Muhammed Baki-billah türbesine yakın bir yerde ikamet eden Uygur Türklerinden’dir.
Abdullah Çoban Prof. Dr. (kimya Yük. Müh)

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun