‘Sarıgül, bana bir torba para verdi’

‘Sarıgül, bana bir torba para verdi’
2 Kasım 2018 13:56

Eski CHP Milletvekili Eren Erdem’in aralarında bulunduğu eski Karşı gazetesi çalışanlarına açılan FETÖ davasında tutuksuz yargılanan gazetenin patronu Turan Ababey savunmasını yaptı.

 

 

Fatih Ulaş’ın haberine göre, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevi girişindeki duruşma salonunda görülen davanın ikinci duruşmasında Eren Erdem’in yalanlarının saymakla bitmediğini ortaya koyan Ababey, ticari kazanç vaadi ve özgür basın yalanıyla kandırıldığını bunun üzerine Karşı gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendiğini söyledi.

 

Eren Erdem’in kredi borçları olduğu belirten Ababey, maaşına haciz gelmemesi için 4 bin liranın banka hesabına yatmasını, kalan maaşını ise elden istediğini ancak kabul etmediğini söyledi. FETÖ’nün işadamları yapılanması TUSKON’la görüşmesini de Erdem’in istediğini belirten Ababey, CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nden de kendisine maaş bağlattığını anlattı.

 

2014 yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül ile buluştukları kahvaltıda içinde 50 bin lira olan bir torba verildiğini anlatan Ababey, ABD konsolosluğundan karşı gazetesine gelen ekibin de “40 milyon dolar bütçemiz var” diyerek para yardımı vaadinde bulunduklarını söyledi.

1