Sahte kimlikle Almanya’ya kaçacaktı ama…

Sahte kimlikle Almanya’ya kaçacaktı ama…
14 Eylül 2017 08:53

Irak’ın kuzeyinde askeri ve siyasi eğitim aldıktan sonra Adana’ya gelerek buradan sahte kimlikle Almanya’ya kaçmaya çalışan PKK’lı terörist havaalanında yakalandı. Terör örgütü üyesinin Türkiye’de de PKK/KCK’nın gençlik yapılanması üyesi olduğu için arandığı için Kuzey Irak’a kaçtığı ve burada bomba eğitimi aldığı belirlendi.

 

 

 

 

20 yaşındaki Sipan S. Adana’daki korsan gösterileri organize ederek eylemlere katıldığı için hakkında arama kararı çıkınca 2015 yılında yasadışı yollarla Kuzey Irak’a kaçtı. Örgütün dağ kadrosuna katılan Somer askeri ve siyasi eğitim aldı. Öldürülen bir teröristin cebinde çıkan PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarda bomba eğitimi alan militanların listesinde Sipan S.’nin ismini gören Terörle Mücedele ekipleri ailesinin bulunduğu Adana’ya gelebileceği ihtimali üzerine takibe başladı.

 

 

UÇAKTA YAKALANDI

 

Yaptığı çalışma sonrası Sipan S.’nin yasadışı yollarla Türkiye’ye geri döndüğü ve ailesini ziyaretten sonra havayoluyla Almanya’ya kaçacağını tespit eden terörle mücadele ekipleri operasyon için düğmeye bastı. İki sivil polis zanlının kaçacağı aynı uçağa yolcu gibi binerek teröristin gelmesine bekledi. İki polis uçakta beklerken zanlı bir süre sonra uçağa gelip koltuğuna oturdu. Polis PKK’lı teröristi uçakta gözaltına aldı. Sipan S.’nin üzerinden sahte kimlik çıktı. Zanlı çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

 

 

Kaynak: Mehmet Serbes/Sözcü

 

Sahte kimlikle Almanya’ya kaçacaktı ama…