Rahip Brunson için tahliye ihtimali!

Rahip Brunson için tahliye ihtimali!
12 Ekim 2018 15:37

593 günlük hapsin ardından iki buçuk aydır ev hapsinde tutulan ABD’li rahip Andrew Brunson davasının karar duruşmasında savcı adli kontrol talebinin kaldırılmasını istedi. Brunson için “örgüte üye olmak suçundan 10 yıla kadar hapis” istendi. Ceza alt sınırdan verilirse Brunson özgürlüğüne kavuşup ülkesine dönebilecek. Brunson son sözünde ise “Masumum, Türkiye’yi seviyorum, beraatimi istiyorum” dedi.

 

 

 

ABD’nin yanı sıra para piyasalarının da yakından takip ettiği, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ABD’li Rahip Andrew Brunson davasında savcı adli kontrolün kaldırılmasını istedi. Savcı mütalaasında ayrıca Brunson’ın “örgüte üye olmak suçundan” 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

 

“MASUMUM BERAATİMİ İSTİYORUM”

 

Son sözleri sorulan Brunson “Masusum, Türkiye’yi seviyorum, beraatimi istiyorum” dedi.

 

Brunson Brunson’un avukatı da savcının mütalaasını vermesinin ardından ek savunma talep etti. Mahkeme heyeti de duruşmaya ara verdi.
ÜLKESİNE DÖNEBİLECEK

 

Mahkeme heyetinin kararını birazdan vermesi bekleniyor. Hakimin, savcının mütaalasına paralel karar vermesi durumunda Brunson hakkındaki ‘adli kontrol talebi’ sona erecek. Eğer aldığı hapis cezasını da içeride geçirdiği süre ‘karşılarsa’ yani Brunson’a “alt sınırdan ceza verilirse” ülkesi ABD’ye dönebilecek.

 

Sözcü