PKK’nın Marmara bölge sorumlusu tutuklandı

PKK’nın Marmara bölge sorumlusu tutuklandı
9 Ekim 2015 21:15

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan şüphelinin PKK Terör Örgütünün Marmara bölgesi sorumlularından olduğu ileri sürülüyor. Şüphelinin üzerinde çıkan dijital belgelerde, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H’ın başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesindeki yapılanması, faaliyetleri ve yaptıkları eylemler hakkında çeşitli bilgilere ulaşıldığı bildirildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü bir çalışma kapsamında bir süredir takip ettikleri terör örgütü PKK’nın Marmara bölgesindeki sorumlularından olduğu öne sürülen Hakan D. Çarşamba günü Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Diyarbakır’a gideceği sırada gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüphelide şifreli dökümanlar ve örgütsel belgeler ele geçirildi. Hakan D.’ adlı şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci olduğu belirlendi.

 

ŞİFRELİ BELGELERDE EYLEM LİSTESİ

 

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, şüpheli Hakan D.’nin üzerinden çıkan dijital dokümanların bazıları deşifre edildi. Ele geçirilen belgelerde terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’nin (YDG-H) Marmara bölgesinde öncelikle İstanbul’daki yapılanması, yapılan eylem kayıtları ile eylemlere katılan kişilere ilişkin notlar bulunduğu öne sürüldü.

 

KANDİL’DE TOPLANTI

 

Hakan D.’nin havayoluyla Diyarbakır’a gittikten sonra Kandil’e gideceği, örgütün buradaki isimleriyle değerlendirme ve olası talimatları aldıktan sonra geri dönceği ileri sürülüyor. Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanması tamamlanan şüpheli Hakan D. sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

 

Çağatay KENARLI / İstanbul DHA