Pınar Selek beraat etti!

Pınar Selek beraat etti!
19 Aralık 2014 17:25

Mısır Çarşısı’nda 7 kişinin öldüğü patlama ile ilgili hakkında müebbet hapis cezası istenen Pınar Selek, dördüncü kez beraat sevinci yaşadı.

 

İstanbul 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Fransa’da bulunan Pınar Selek ile Abdülmecit Öztürk katılmadı. Selek’i duruşmada babası Alp Selek ile kız kardeşi Seyda Selek’in de arasında bulunduğu 50’ye yakın avukat temsil etti.

 

Karar mahkemede alkışlarla karşılanırken bazı izleyicilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Salonda bulunanlar, Selek’in aynı zamanda avukatlığını yapan babası Alp Selek ile kız kardeşi Seyda Selek’i de sarılarak tebrik ettiler. Kararı sevinçle karşılayan Alp Selek, “Dosyayı inceleyen mahkeme komplo olduğunu tespit etti” dedi. Kız kardeşi Seyda Selek de “16 yıl boyunca haksız, adaletsiz bir süreç yaşandı. En azından 16 yıl sonra adalet değil ama mağduriyetin bitmesi sevindirici” diye konuştu.

 

PINAR SELEK KARAR HAKKINDA KONUŞTU

 

Mısır Çarşısı davasında yerel mahkemenin beraat kararını değerlendiren Pınar Selek, “Bu karar, Türkiye’de hukuk devleti olduğunu göstermiyor” dedi.