CHP’de Özçelik planı tutmadı!

CHP’de Özçelik planı tutmadı!
2 Ekim 2014 11:20

Kılıçdaroğlu’nun desteğini açıkladığı Levent Gök, tepkiler nedeniyle seçilemedi, Milletvekilleri, ‘ulusalcı’ görüşleri ile bilinen İzzet Çetin’e oy verdi.

 
İkinci turda Çetin 49 oy alırken, Gök 46 oyda kaldı. Seçimler bayram sonrasına bırakıldı, CHP’de olağanüstü kurultayda grup başkanvekilliği görevinden istifa eden Yalova Milletvekili Muharrem İncenin istifasıyla boşalan grup başkanvekilliği için yapılan seçimde ilk iki turdan sonuç alınamadı.
GRUP, YÖNLENDİRMEYE ALDIRMADI

 

Seçimler bayram sonrasına ertelendi. Salt çoğunluk olan 65 oyun gerektiği seçimlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’nde başdanışmanı Murat Üzçelik’e yer açmak için açık desteğini açıkladığı Ankara Milletvekili Levent Gök tepkiler nedeniyle seçilemedi.
Özçelik’in PM’ye girebilmesi için delege iradesine müdahale edilmesini eleştiren milletvekilleri, “ulusalcı” görüşleri bilinen Ankara Milletvekili İzzet Çetin’e oy verdi. İkinci turda Çetin 49, Gök 46 oyda kalınca seçimler bayram sonrasında yenilenmek üzere ertelendi.
Yapılan seçimlerin birinci turunda Çetin 47, Gök ise 45 oy aldı. Grup başkanvekili seçilebilmek için 129 milletvekilinin salt çoğunluğu olan 65 oy almak gerekiyordu. İlk turda çoğunluk sağlanamayınca ikinci tura geçildi. İkinci turda Çetin’e 49, Gök’e ise 46 oy çıktı. Grup başkanlığı seçimleri bayram sonrasına ertelendi.
ÖZÇELİK’İN ÖNÜNÜ AÇMA OPERASYONU

 

 

Kılıçdaroğlu’nun, Olağanüstü Kıırultay’da Parti Meclisi seçimlerinde ikinci yedek iiye olan Türkiye’nin eski Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik’i önce PM’ye sonra MYK’ya almak istediği ifade ediliyor. Daha önceki grup başkanvekilliği seçimlerinde tarafsız kalan Kılıçdaroğlu’nun bunun için hukuk kökenli Ankara milletvekili Levent Gök’e açık destek verdiği belirtiliyor.
Grup başkanvekili seçilmesi halinde Gök PM’den istifa edecek yerine birinci sırada bulanan Ali özcaıı PM üyesi olacaktı. Daha sonra ise Ankara’da siyaset yapan ve milletvekili olmayan bir Parti Meclisi üyesinin “milletvekilliği vaadi” ile ikna edilerek istifasının alınacağı ve böylece Özçelik’iıı PM üyesi yapılacağı ve daha sonra da genel başkan yardımcılığı görevine getirileceği öne sürülüyordu.
AKP ile PKK arasında yürütülen “Kürt açılım”nın mimarlarından biri olan Murat Özçelik. PM’ye seçilememiş ancak Kılıçdaroğlu’nun Başdanışman olarak genel merkezde görevlendirilmişti.
VEKİLLERİN TEPKİLERİ KILIÇDAROĞLU’NA

 

 

Grup başkanvekilliği seçimlerinde CHP milletvekillerinin bu hesaplara karşı tavır aldığı ifade ediliyor. İzzet Çetin’e verilen oyların Levent Gök’e yönelik bir tepkiden değil Kılıçdaroğlu’nun müdahalesine yönelik bir tepki olduğu bildirildi.

 

 

Kaynak: Aydınlık / Zihni Erdem