Oyuncu Barış Atay serbest bırakıldı

Oyuncu Barış Atay serbest bırakıldı
15 Haziran 2017 14:16

DİZİ oyuncusu 36 yaşındaki Barış Atay, hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi’nde, jandarma tarafından gözaltına alındı. Atay savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

 

 
Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Barış Atay, dün saat 22.00 sıralarında eşiyle tatil için geldiği Dalyan’da kaldığı otelde gözaltına alındı. Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı’na götürülen Atay’ın hakkında, açılan bir davada ifade vermeye gitmediği için yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Atay’ın jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Barış Atay, 22 Kasım 2013’te Redhack soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınmış, 3 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Almanya’da dünyaya gelen Barış Atay, 2002 yılında, ‘Aşk ve Gurur’ dizisindeki ‘Kenan’ rolü ile ekran karşısına çıktı. Ancak, 2007-2011 yılları arasında Hamdi Alkan’ın ‘Arka Sıradakiler’ dizisindeki ‘Saffet’ rolü ile daha çok tanındı. Son olarak ‘Hayat Devam Ediyor’ adlı dizide ‘Kürşat’ rolünü canlandırdı.

 

 

SERBEST BIRAKILDI

 

 

Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahalesi’nde, hakkındaki yakalama kararı nedeniyle jandarma tarafından gözaltına alınan dizi oyuncusu Barış Atay, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Jandarmalar arasında Ortaca Adliyesi’ne getirelen Atay, yaklaşık 1 saat süreyle savcıya ifade verdi. Atay, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Atay, adliyeden çıkıştı yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

 

 

“Bu aslında Türkiye’de hukuk sisteminin ne kadar garabete dönüştüğünün bir kanıtıdır. Artık her şey hakaret olarak nitelendiriliyor. Ama bu Yusuf Yerkel denen şahsın Cumhurbaşkanlığı danışmanı olmasından dolayı kendine olan güveninin nerelere ulaştığını görmekteyiz. Fakat söylediklerimin arkasındayım. Eğer Türkiye’deki en büyük facianın yaşandığı Soma’daki 301 maden işçisinin öldüğü bir kazada, yere düşen bir madenciyi tekmelemekten ne kadar özgüven duyuyorsa, başka konularda da kendinde aynı özgüevini duyması gerekmektedir. Söylediklerini arkasında olması gerekir.”

 

 

Atay, açıklamasının ardından kendisine otomobilde bekleyen kendisi gibi oyuncu olan eşi Beste Sultan Kasapoğlu Atay’ın yanına gidip, adliyeden ayrıldı. Atay’a barodan tahsisi edilen avukat Berna Babaoğlu Ulutaş da yaptığı açıklamada, “Yusuf Yerkel’in şikayeti üzerine açılan soruşturma kapsamında Dalyan’da gelmiş olduğu tatilde hakkında yakalama kararı bulunan müvekkilim Barış Atay, gözaltına alınıp, adliyeye getirildi. Atmış olduğu twitte, hakaret bulunmadığına dair savunmamızı yaptık. Savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra, serbest bırakıldı” dedi.

Cihan KAYA/ ORTACA(Muğla), (DHA)-