Otomatik kepenklerde güvenlik ve sıkça sorulan hususlar

Otomatik kepenklerde güvenlik ve sıkça sorulan hususlar
4 Ekim 2018 16:52

Otomatik kepenklerden daha önceki yıllarda kepenk sistemleri manuel olarak tasarlanmıştır.

 

 

Buna ek olarak manuel kepenkler açılıp ya da kapanırken oldukça gürültü ve rahatsız edici sesler çıkarmaktadır. Fakat bu kepenkler şu anda kullanılan otomatik kepenk öncüsüdür. Günümüzde güvenlik sorunu oldukça fazla olmakla beraber çok sayıda iş yeri sahibi kepenklerle yetinmeyip ek önlemler bile almaktadır. Fakat hiçbir önlem otomatik kepenklerin yerini tutmamaktadır.

Otomatik kepenkleri daha çok mağazalar, iş yerleri ve bankalar çok sık tercih etmektedir. Fakat yurtdışına bakıldığı zaman yalnızca iş yerleri değil, çoğu evde bulunmaktadır. Evlerde kullanılan kepenkler hem estetik bir görünümü hem de güvenliği sağlamaktadır. Tasarlanan bu kepenkler her istenilen ölçümde tasarlanabiliyor. Üretilen kepenk sistemleri kuvvetli mukavemetli çelik olduğundan oldukça yüksek bir güvenlik teşkil etmektedir. Tüm montajı oldukça kolay olmakla beraber oldukça dayanıklıdır. Her türlü rüzgâra karşı dayanıklılık sağlar.

 

Güvenilirliğin Adresi Otomatik Kepenk

Oldukça pratik ve sağlam olan kepenkler kullanıcı sahiplerine bu yönden avantaj sağlamaktadır. Manuel olarak tasarlanan kepenkler biraz yavaş ve uğraştırıcı olmasının yanı sıra, otomatik kepenklerde bu durum tam tersi haldedir. Yani tek bir tuşa basarak hızlı ve uygun fiyatları, pratik ve güvenilir bir şekilde yaşadığınız alanı koruyabilir, güven içinde kalabilirsiniz. Bu durum kullanıcı sahiplerine yalnızca hız ve pratiklik dışında herhangi bir olumsuz hava koşulunda dayanıklılık sağlayacaktır. Yağmur, dolu ya da kar sizi etkilemeyecektir.

Modelleri Siz Seçin

Yalnızca pratiklik ve hız değil ayrıca satın alacaklara birbirinden güzel şık tasarımlar olarak karşısına çıkıyor. Tüm bu özellikler bir modelde toplanması, ona ayrı bir özellik katıyor. Son derece kullanışlı, göz alıcı ve güvenilir olan otomatik kepenk çeşitleri her cebe uygun fiyatlarla karşınıza çıkıyor. Renk seçenekleri ve ürün özelliklerini fenestra.com.tr den detaylı bilgi alabilirsiniz.

Her Şey Güvenlik İçin

Her ne kadar pencereler ya da kapıların hayatımızdaki ışık kaynağına giriş çıkış imkanı sunsa da çok ciddi güvenlik ve izolasyon sorunu ile karşılaşılmaktadır. Enerji kullanımda azaltmaya yönelik adım atılması düşüncesi varsa, büyük şehirlerde gürültü kirliliğinden uzak durulmak isteniyorsa, güven içinde ve huzur içinde yaşam alanı aranıyorsa ve tüm bunları uygun fiyata ve şık görünüşte yapmak istiyorsa otomatik kepenkler bu sorunlara yanıt olarak karşınıza çıkacaktır. Ayrıca tek bir çeşit olmayıp farklı modellerde otomatik kepenk çeşitleri vardır. Elektrikli otomatik kepenk, pencerelerde kullanılan kepenk, kapılarda kullanılan ve son olarak da arabamızı gönül rahatlığı ile bırakabileceğimiz garajlarda kullanılan otomatik kepenk gibi çeşitleri vardır.

Otomatik Kepenk Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ürünü alırken, üreticiden aldığınıza dikkat etmelisiniz.
  • Aldığınız ürünün daha sonrasında destek alıp alamayacağınızı araştırın.
  • Otomatik kepenk sisteminin hangi malzemeden yapıldığını öğrenin.
  • Ürün profil kalınlığını araştırın. Unutmayın ki, profilin kalın olması, sağlamlığını ve dayanıklılığını temsil eder.
  • Kepenk sistemine takılan motorun uygun ve doğru olup olmadığını araştırın. Takılan motorun kaliteli olması kepenginizin uzun ömürlü ve sorunsuz çalışmasına fayda sağlayacaktır.
  • Hangi alana takılacaksa, o alana uygun olanı araştırın ve ürün seçimini ona uygun yapın.
  • Uygulanacak alan ve kepenk seçimine mutlaka dikkat etmelisiniz.