Öldürülen terörist sözde sorumlu çıktı

Öldürülen terörist sözde sorumlu çıktı
10 Ağustos 2017 20:00

TUNCELİ’nin Mazgirt İlçesi kırsalında akşam saatlerinde tespit edilen PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 terörist öldürüldü.

 

 

 

 

Mazgirt İlçesi Dallıbel Köyü kırsal kesiminde bölgedeki jandarma karakoluna saldırı için hareket halinde olan bir grup PKK’lının tespit edilmesi üzerine gece yarısı bölgeye sevk edilen jandarma özel harekat timleri, terörist grubu ormanlık alanda sıkıştırdı. Aralıklarla saat 04.00’e kadar süren çatışmada 1 terörist silahı ile birlikte ölü ele geçirilirken, bölgede çatışmaların halen devam ettiği, öldürülen PKK’lı sayısının artabileceği belirtildi. Bölgeye havadan ve karadan çok sayıda jandarma özel harekat timi sevkedildi. Operasyonla ilgili Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi;

 

“10 Ağustos 2017 Tarihinde İl Jandarma Komutanlığımızca Mazgirt-Dallıbel Köyü kırsalında sabaha kadar yapılan operasyonda, çıkan çatışmada 1 terorist, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği ve malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.”

 

ÖRGÜTÜN MAZGİRT SORUMLUSU ÇIKTI

 

Tunceli’nin Mazgirt İlçesi’ne bağlı Dallıbel Köyü kırsalında, çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristin, örgütün sözde Mazgirt sorumlusu Renas Iğdır kod adlı Muzaffer Abuşka olduğu belirtildi.

 

Muzaffer Abuşka’nın, 2 hafta önce yine çatışmada öldürülen Seyit Rıza kod adlı Ferhat Şahin’in yerine, örgütün Mazgirt sorumlusu olarak getirildiği ifade edildi. Abuşka’nın 2011 yılından beri PKK içerisinde silahlı faaliyet yürüttüğü kaydedildi.

 

Çatışmanın ardından ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyonların sürdüğü bildirildi.

 

 

Kaynak: DHA