Olağanüstü kurultay için imza veren 30 yakın isim disipline sevk edildi!

Olağanüstü kurultay için imza veren 30 yakın isim disipline sevk edildi!
18 Ağustos 2018 16:20

CHP’de, MYK kararıyla olağanüstü kurultay için imza veren 30 yakın ismin kesin ihraç talebiyle disiplin kurullarına sevk edildiği öğrenen muhalefetin tepkisi sert oldu.

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 

Muharrem İnce “Arkadaşlarımı disipline kuruluna göndereceğinize yüreğiniz varsa beni gönderin” dedi.

 
İçlerinde Samsun CHP eski il başkanı ve kurultay delegesi olan Tufan Akcagöz ve altı il yöneticisi ile Antalya Delegesi Abdullah Akbaba’nın olduğu 30’a yakın muhalif ismin Genel Merkez’in kararıyla “tedbirli olarak kesin ihraç” istemiyle disiplin kurullarına sevk edildiğini öğrenen muhalefet önde gelen isimleri, önceki gün bir toplantı yaptı. Toplantıda disipline sevk işlemlerine sert tepki gösterme kararı alındığı öğrenildi.

 
KENDİMİ İHBAR EDİYORUM

 
CHP örgütündeki gücünü kullanarak Olağanüstü Kurultay sürecini başlatan ateşi yakan Muharrem İnce bir açıklama yaparak disipline sevk edilen imzacı delegelere sahip çıktı. Genel Merkez’e meydan okuyan İnce’nin Tvvitter üzerinden yaptığı açıklaması şöyle: “Cumhurbaşkanı Adayı yaptığınız kişiye hakaret edenleri ödüllendirip olağanüstü Kurultay talep edenleri disipline sevk ederek parti içi demokrasiden söz edemezsiniz. Olağanüstü Kurultay için imza verenleri disipline vererek yüzsüzlük yapmayın. TBMM’vi olağanüstü toplantıya çağıracağınıza Olağanüstü Kurultayı toplayın. Arkadaşlarımı disipline kuruluna göndereceğinize yüreğiniz varsa beni gönderin.”

 
Muhalefet cephesi, Merkez Yönetim Kurulu kararıyla olağanüstü kurultay için imza veren delegelerin tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disipline sek edilme kararını muhalefete karşı başlatılan yeni bir tasfiye hareketi olduğunu iddia etti.

 
Bu arada, muhaliflerin bayramdan sonra yeniden eyleme geçme için hazırlık yaptıkları öğrenildi. Muhaliflerin disiplin kararından sonra tüzük kurultayını toplama konusunda daha kararlı oldukları ifade edilirken, tüzük kurultayının disiplin işlemine yanıt olacağı bildirildi.