Nedim Şener ile Bülent Tezcan arasında FETÖ ziyareti tartışması!

Nedim Şener ile Bülent Tezcan arasında FETÖ ziyareti tartışması!
21 Temmuz 2018 10:33

Gazeteci Nedim Şener ile CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan arasında önceki akşam bir polemik yaşanmıştı.

 

 

CNN Türk Televizyonunda gerçekleşen programda ikili arasında FETÖ ziyareti tartışması çıkmıştı.

 

 

Şener’in canlı yayında, CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’la ilgili FETÖ iddialarını dile getirmesinin ardından telefonla yayına bağlanan Tezcan, Şener’in sözlerine tepki göstermişti. Tezcan, ”Ben hayatımda Pensilvanya’ya hiç gitmedim. Benim Pensilvanya’ya gittiğimi söylemek ahlak dışı bir tutumdur” demişti.

 

Şener ise, “Ben bu duyumu Barış Yarkadaş’tan aldım. Pensilvanya’ya gittiğinizi değil, Amerika’ya gittiğinizi söyledim” derken, Tezcan’ın Pensilvanya’ya gittiği şeklinde bir şey söylemediğini, söz konusu söylemin de kendisine ait olmadığını belirtmişti.

 

TEZCAN PENSİLVANYA’YA GİTTİ Mİ?

 

Peki Tezcan, ABD’ye gittiğinde Fethullah Gülen ile görüştü mü?

2013 yılında, Tezcan ve beraberindeki 5 CHP’li isim, FETÖ’nün iş örgütü TUSKON sponsorluğunda ABD’de düzenlenen bir geziye katılmıştı.

Odatv, o dönem Tezcan’a ulaşmış ve konuyu sormuştu. Tezcan, O dönem, Fethullah Gülen’i ziyaret edeceği iddialarına, “Kesinlikle böyle bir şey yok. Partimizin verdiği görev için Washington’dayız. Başka bir ziyaret planlamıyoruz” şeklinde yanıt vermişti.

 

Tezcan, o dönem Odatv’ye şu açıklamalarda bulunmuştu:

 

“Türk – Amerikan Birliği’nin Kongresi için buraya Washington’dayız. Buraya Kırgizistan’dan Türkmenistan’a kadar birçok Türki Cumhuriyetin temsilcisi de davet edilmiş. CHP de davet edildi. Biz de Genel Merkezin görevlendirmesiyle buraya geldik, davete icabet ettik. Enerji, ticaret ve kalkınmanın konuşulduğu bir kongre. Burada elçilik yetkilileri de çok sayıda Amerikalı senatör de var. Birçok işadamı, ticaret dünyası katılımcısı.

Beni TUSKON davet etmedi. TUSKON’u ilk kez sizden duyuyorum. TUSKON’un ne olduğunu bile bilmiyorum.

Sponsorlar arasında birçok kuruluş var. THY de var, Ziraat ve Halk Bankaları da var. TUSKON dikkatimi çekmedi. Bu kongreyi düzenleyen Türk-ABD ilişkileri konusunda etkili olan 3 lobiden birisi.

Arkasında kim varsa kim var. Cemaat ya da TUSKON olsa ne olur. Bizim için farketmez. Biz kendimize güveniyoruz. Ne düşündüğümüz belli. Çıkar her platformda anlatırız.

Şunu da eklemek istiyorum. CHP’nin kimliği bellidir. Kimse bizim üzerimizden CHP’nin duruşuna dair soru işaretleri oluşturmaya çalışmasın.”

 

AKAYDIN NE DEMİŞTİ

 

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı CHP’li Mustafa Akaydın da, o dönem katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili birtakım açıklamalarda bulunmuştu.

Akaydın, “Benim kime gideceğim, kiminle konuşacağım hiç kimseyi ilgilendirmez” diye belirtirken, “Cemaatin kurduğu lobiden etkilendim” demişti.