Muharrem İnce seçim gecesi yaşananları anlattı! ‘Kazanamayım diye ellerinden geleni yaptılar’

Muharrem İnce seçim gecesi yaşananları anlattı! ‘Kazanamayım diye ellerinden geleni yaptılar’
14 Ağustos 2020 09:20

Muharrem İnce, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşadıklarını da şu sözlerle anlattı:

 

* İki yıldır arkadaşlarım kırıldı, onları kırdım. Seçim gecesi neredeydim? Zonguldak’a mitinge gidiyorum, Rıza Yalçınkaya arkadaşımı miting hazırlığı için gönderdim. Rıza Yalçınkaya arkadaşım aday listesinde yok bana yakın olduğu için. Takımı Genel Başkan yapıyor, oyuna ben çıkıyorum. Hangi moralle miting yapacağım?

 

 

KAZANAMAYAYIM DİYE ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR

 

 

* Televizyonlarda bir Kemal Bey’in bir benim reklamım var. Kemal Bey’in reklamı neden konuyor, aday benim. Dünya siyaset tarihinin en büyük mitingini yapıyoruz. Bana yakın isimleri aday yapmıyorlar, örgütlere para vermiyorlar. Ben kazanamayım diye elinden geleni yapıyorlar.

 

DÖRT MİLYON OY ÇÖPE GİTTİ

 

* Seçim gecesi elimde bilgi yok. İkinci tura kalıp kalmadığımı öğrenemedim. Sabah oldu sonuçları aldım. YSK’ya yazdım CHP kaç sandıkta gözlemci göndermemiş? 13 bin sandıkta gözlemci yok. Dört milyon oy çöpe gitti. Erdoğan 1.5 milyon az oy alsaydı seçim ikinci tura kalacaktı. Bana neredeydin diye soranlardan özür diliyorum. Krizi yönetemedim ama bana veri vermediler.

* CHP’nin iktidarı demek, CHP Genel Başkanı’nın cumhurbaşkanı olmasıdır. Eger Erdoğan’ın arkadaşlarından biri cumhurbaşkanı olacaksa, bu CHP iktidarı olmaz ki…

* Sayın Genel Başkan’ın cumhurbaşkanı olma iddiası yoksa, CHP iktidara yürüyor diyemeyiz.