Muharrem İnce: Doktoru değiştirmezsen kalp krizinden gidersin

Muharrem İnce: Doktoru değiştirmezsen kalp krizinden gidersin
14 Mayıs 2018 13:57

Muharrem İnce, AK Parti iktidarının 16 senedir Türkiye’yi yönettiğini hatırlatırken “Aynı doktora gidiyorsun, iyileştiremedi, gitmeye devam edersen kalp krizinden gidersin” dedi. Yapılacak işin doktoru değiştirmek olduğunu söyleyen İnce, Erdoğan’a “Testinin içinde ne varsa ağzından o akar” diyerek tepki gösterdi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Konya’nın Ereğli ilçesinde vatandaşlara seslendi. İnce’nin konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

 

 

Ben gariban değilim, ben ondan çok zenginim. 81 milyonu seviyorum, Türk-Kürt diye, Alevi-Sünni diye, AK Partili-CHP’li diye ayırmam. Benim gönlüm zengin.
Benim cumhurbaşkanlığı döneminde yargıçlar ayağa kalmayacak. Çünkü beni de yargılayacaklar.

 

Mazot yüzde 27 arttı. Ereğlili kardeşim fakirleşiyorsun. Cebinden birileri paranı çekiyor. Böyle olduğu için et ithal ediyoruz. Böyle olduğu için buğday ithal ediyoruz. Borç içinde yaşıyoruz borç. 16 senedir aynı doktora gidiyorsun. Yine aynı doktora gidersen kalp krizinden gidersin. Yapılacak iş doktoru değiştireceksin. Bundan kurtulmamız lazım. Tamam mı?
Ben cumhurbaşkanı olduğumda üniversite öğrencileri hiçbirinizi ayırt etmeden 19 Mayıs’ta gençli bursu, 29 Ekim’de cumhuriyet bursu 500 lira vereceğim. Öğrenci kimliği gösteren her çocuk bütün müzelere ücretsiz girecek.

 

 

ERDOĞAN’A YANIT: TESTİNİN İÇİNDE NE VARSA AĞZINDAN O AKAR

O meydanlarda gelip çöplük diyecek, tezek diyecek, pislik diyecek… Ben gelecek diyeceğim. CHP pisliktir, çöplüktür diyecek, laf mı bu ya? Testinin içinde ne varsa ağzından o akar. Mustafa Kemal bazı pislikleri denize dökmüştü. Demek ki bazıları geri dönüyor.
Sizlerden bir avuç pirinç istiyorum. Bana bir avuç pirinç verin, size bir kazan pilav yapayım.
Bana “Muharrem İnce sana oy vereceğiz ama diploman var mı?” diye sorabilirsiniz. Diplomamı önümüzdeki günlerde mezun olduğum okulun önünde açıklayacağım.
Sözleşmeli öğretmenliği kaldıracağız, kadrolu olacak. Otizimli çocuklarımıza kaynak aktaracağız. 81 milyonluk memleket çocuklarına bedava sınav yapamıyorsa yazıklar olsun öyle memlekete.