Muharrem İnce: Çay toplayan, düğme ilikleyen yargı istemiyorum

Muharrem İnce: Çay toplayan, düğme ilikleyen yargı istemiyorum
11 Mayıs 2018 11:12

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Rize’de düzenleyeceği miting öncesi Trabzon’da basın toplantısı yaptı. İnce, “Ben Cumhurbaşkanı olduğumda, bir toplantıya gittiğimde ayağa kalkmayan yargıçlar istiyorum. Çay toplayan, düğme ilikleyen yargı istemiyorum” dedi.

 

 

Muharrem İnce, basın toplantısında son soruya yanıt veremeyince katılımcılardan biri “İki dakika bekleyemez misiniz” diye sordu. İnce, “Cuma’ya yetişeceğim, hoca beklemez” yanıtını verdi.

 

 

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, annesinin memleketi Rize’deki mitingi öncesinde Trabzon’da basın toplantısı düzenledi. İnce’nin konakladığı Zorlu Otel’deki toplantıya muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gazeteciler katıldı. İzmir Marşı’yla salona giren İnce büyük bir coşkuyla karşılandı. “Ülkemizi karanlıktan aydınlığa ulaştıracak Cumhurbaşkanı” anonsuyla kürsüye davet edilen İnce’nin mesajları şöyle:

 

 

Soru: Erdoğan’ı yargılayacak mısın?

 

 

İnce’nin yanıtı: Hayır benim öyle görevim yok. Yargının görevi o. Ben bağımsız tarasız adil bir yargı düzeni kurarım. O da sonra beni yargılayabilir, Erdoğanı da…

Ben Cumhurbaşkanı olduğumda, bir toplantıya gittiğimde ayağa kalkmayan yargıçlar istiyorum. Çay toplayan, düğme ilikleyen yargı istemiyorum.

 

 

Soru: CHP’nin oyu yüzde 25. Meral Hanım’ın oyu belli değil. O çok iddialı ikinci tura dair. İkinci tura o kalırsa ne düşünürsünüz, Destek verir misiniz?

 

İnce’nin yanıtı: Beni yardımcısı yaparsa olurum. Öyle bir kompleksim yok benim. Hiç düşünmeden beni yardımcısı yaparsa otobüsün üstüne binerim. Onunla karış karış memleketi gezerim otobüsün üstüne çıkıp ona oy isterim. Bu iş koltuk değil memleket meselesi. Ama ben öyle bir ekiple yöneteceğim ki bu ülkeyi önce demokrasi gelecek.