Muharrem İnce: O büyükelçiyi çekin

Muharrem İnce: O büyükelçiyi çekin
15 Mayıs 2018 09:04

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Konya’nın Ereğli ilçesinde düzenlediği mitingde Kudüs’te İsrail’in yaptığı katliama tepki gösterdi.

 

 

İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Çekin derhal Washington’daki büyükelçinizi, çekin” çağrısı yaptı. ABD’ye de tepki gösteren İnce, “ABD’nin bu tavrı Ortadoğu’ya barış getirmez. Yanlış bir iş yapıyorlar. Kudüs sadece Filistin’in, İsrail’in değildir. ABD ile İsrail kalıcı bir husumet gerçekleştiriyor Ortadoğu’da. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlere sesleniyorum. Çekin derhal Washington’daki büyükelçinizi. Müslümanlar Filistin’de öldürülürken Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler aklı başında davranmalıdır” dedi.

 

 

Kudüs ve Filistin konusunda AKP’nin politikalarını eleştiren İnce şöyle konuştu:

 

 

“Filistin sorunu ne yazık ki Türkiye’de bir siyasi istismar sorunu. En güzel açıklamayı Numan Kurtulmuş yaptı, Kültür Bakanı. Ama Kültür Bakanı iken yapmadı, HAS Parti Genel Başkanı’ydı. Ne dedi, ‘İsrail en büyük zaferlerini AKP döneminde yaptı’ dedi. Doğru söylüyor. Şimdi yeni bir Filistin sömürüsü başlayacak. Ereğli’den Erdoğan’a sesleniyorum; yazıktır günahtır. Orada Müslümanlar ölüyor, acı çekiyor. Doğru düzgün bir politika uygula. İsrail’e posta koyuyormuş gibi yapıp, arka planda anlaşma. Müslümanların kanına girme. Müslümanları kullanma, yalan söyleme.”

 

 

Erdoğan için “2013’ten beri Gazze’ye gideceğiz diyor ama gidemedi” eleştirisi yönelten İnce, “Söz veriyorum, beni Cumhurbaşkanı yapın Gazze’ye gideceğiz” diye konuştu.