Muharrem İnce’den Erdoğan’a: Beni yuhalamasınlar diyeceğine memleketi düzgün yönet!

Muharrem İnce’den Erdoğan’a: Beni yuhalamasınlar diyeceğine memleketi düzgün yönet!
20 Mayıs 2018 17:25

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Adana mitinginde konuştu.

 

 

İnce’nin konuşmasından satırbaşları:

 

 

“Suriye’de büyükelçimiz yok. Göndereceğiz. Bölgede barış Türkiye’de barış. Dünyada barış. Türkiye içinde herkesle barışacağız.

Eğitim politikasını yeniden gözden geçireceğiz. Ak Partili kardeşlerime MHP’li kardeşlerime Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Muhafazakarlara, ben çocuğuma din eğitimi aldırmak isteyenlere sesleniyorum. Sizinle uzlaşacağız. Bunu başarabiliriz.

Ekonomiye nasıl düzelteceğiz. Bir Türkiye bir hukuk devleti olacak. Adil bir yargı düzeni kuracağız.

İş dünyasının bütün bürokratik sorunlarını çözeceğiz. İsraf yönetemi değil insaf yönetimi kuracağız.

Adana çok sıcak sadece havası değil insanı da çok sıcak. Tek adam ve ehliyetsiz takım gidecek yerine güçlü bir lider, ortak aklı kullanan bir lider ve yetenekli bir ekip gelecek. Türkiye’yi özgürleştireceğiz. Gençler Wikipedia’yı açacağız. İsterseniz Cumhurbaşkanını eleştireceksiniz.

Sevgili Peygamberimizin veda hutbbesine 100 bin kişi geliyor. Peygamber bile hakkım geçti mi diye soruyor ama bizimki kimseye eleştirtmiyor.

Robot koordinatörlüğü olacak. Gençler sizle bunları gerçekleştireceğiz. Alman, Fransız, İngiliz, Amerikalı gençlerin önüne geçireceğim sizi. Saray varya o Saray.. Ben oturmayacağım sizlere vereceğim size. Benim evim bana saray gibi. Ben daha bıkmadım. Devletin işleri için Çankaya Köşkü’nü kullanacağım Saray’ı gençlere vereceğim.”

 

Çocuğu olan ailelere sesleniyorum. İlk okuldan üniversiteye kadar bütün sınavlar ücretsiz olacak.”

 

 

Bayrak ve ezan biz bu toprakların sahibiyiz burası bizim demektir. 24 Haziran’da sınava girecektiniz değil mi? Siznle dalga geçtiler, 24 Haziran’da sınava gireceğiniz yere kabine gireceksiniz. Paketleyin bunları paketleyin.

 

Boşa çalışyoruz peki neden? Çünkü Türkiye’nin markası, tasarımı teknolojisi yok. Ne yapmamız lazım. Bizim marka oluşturmamız, tasarım yapmamız lazım. Bunu yapmak için her sene 10 bin öğretmeni yurt dışına göndereceğiz. Marka, tasarım, teknoloji. Ben öncelikle sizleri düşünüyorum.

 

Erdoğan’la aramızdaki fark, vatandaşın sağlıkta sorunları var ben doktorları aşağılayım, vatandaşın hoşuna gitsin. Doktorlar bu ülkenin akıllı çocukları. Eğer sez  akıllı çocuklarınızı aşağılarsanız bu ülke kalkınmaz. Diplomatlara ‘monşerler’ dedi. Türkiye’nin iyi yetişmiş evlatlarına hakaret etmemelidir. Konuşurken şöyle konuşuyor: ‘benim Genelkermay Başkanım, benim valim. Ben öyle demiyeceğim Sayın Genelkurmay başkanı diyeceğim. Ha şunu söyleyeceğim ben cumhurbaşkanı olduğumda bu tür Genelkurmay başkanları ile çalışmayacağım.”

 

750  trilyon örtülü ödenekten harcadı. Bizim dönemimiz de israf olmayacak.

Bana gariban dedi. Beraber vekilliğe başladık. Ben nasıl gariban kaldım sen nasıl zengin oldun?

Siz bana istediğinizi sorabilirsiniz.

Yandaşa para sağlıyor, insanları fişliyorlar. Beni yuhalamasınlar diyeceğine memleketi düzgün yönet. Yuhalayacaklarına alkışlasınlar.

TEOG kaldırılsın’ diyor rüyanda mı gördün? Danışacaksın öğretmenlere…

Markada olamazsan arkada olursun. Kadınlarla erkekler arasındaki çalışma onanını yüzde 50-50 yapacağız.

Benim diplamo 4 yıl fizik bölümü kapı gibi. Faizler düşürülsün, üniversiteler bölünsün talimat veriyor. Benden böyle bir şey beklemeyin TEOG kaldırılsın, rüyanda mı gördün.

Bir medya grubunu birileri aldı. Bir milyar dolar kredi verdi. Ziraat Bankası çiftçiye kobilere vermedi gitti medya kuruluşuna verdi. Çiftçiye verseydi 100 bin çiftçiye 45’en bir TL verecekti. Yazıktır günahtır.

Emeklileri unuttuğumuz yok ama emeklileri daha iyi yaşatmak  için gençleri daha iyi eğitmemiz lazım.”

 

Yaptığın tek şey miting. Senin derdin Filistin değil senin derdin seçim seçim. Özgür, düşünen sorgulayan bir gençlik. Dünyayı itaat edenler değil itiraz edenler değiştirir.”

 

11 12 13 14 15

 

222

destek

11 12 13 14 15

FOTOĞRAFLAR: MEHMET SERBES