Mide ülseri ve tedavisi

Mide ülseri ve tedavisi
17 Nisan 2013 15:03

Bu yazımızın konusu inanç ve doğanın birleştiği tedavi gerçekleri.

Numan ALADAĞ H&H YORUM

Bu gün de yine  bir Hadis-i Şerif ve iki dua ile başlayalım.

 
Hadis-i şerif
: Kötü kişiyi anmaz, kötülüğünü söylemezseniz halk nereden bilecek onu? Kötü kişiyi kötülüğüyle anın da halk ondan çekinsin. (C. s. 6.)

 
”Ya Allahül mahmudü fi külli fialihi”  duası iki yüz defa inanarak, samimiyetle okunursa kişi muradına erer. Doktorların tedavisinden ümit kestikleri hastalar bu duayı okursa ve eceli gelmemişse eğer Cenab-ı Hak, onu şifaya kavuşturur.
 
 
”Errahmanu errahimul” Manası: Dünyadaki yaratılmışların durumlarına göre ihsan ve ikram eden,  ahirette ise, yalnız Müminlere derecelerine göre izzet ve ikram eden O’ dur. Esrarı: Kim samimiyetle ihlas içinde  yalnız olarak ”Ya rahman” diye yüz kere okursa Allah’ın izniyle unutkanlık ve gafletten kurtulur.

 
Yıl 1985 Mayıs Libya-Tripoli.. Libya’ya bir iş gezisi nedeniyle gitmiştim. İş ile ilgili çalışmalarım bittikten sonra, Başkent Tripoli çevre köylerini gezerek, Türkiye’deki köylerle kültür ve yaşam farkını gözlemlemek istedim.  Gittiğim bir köyde öğle namazını camide kıldıktan sonra, Ebuehsan isimli bir amca ile tanıştım. Benim Türk olduğumu öğrendikten sonra:  “12 Km. ileride bir Türk köyü var seni oraya götüreyim.” dedi. Kahvemizi içtik ve hemen yola çıkıp köye vardık. 76 yaşında Habil Emmi’nin çiftlik evine gittik. Habil Emmi 4 gün beni çiftliğinde misafir etti. Habil Emmi’nin 3200 dönüm narenciye ve zeytin bahçesi var.
Habil Emmi’nin yeğeni Selhan akşam yemeğinden önce bir ilaç içti. Mide ülseri ilacı kullandığını söyledi bana.  “İlaç olarak ne kullanıyorsun?” şeklindeki soruma verdiği cevabı Halkın Habercisi ailesi olarak; okuyucularımızın bilgisine sunup paylaşacağız.

 
Malzemeler:

250 Gram sarı balmumu
Bir su bardağı sızma Zeytinyağı
Yarım çay bardağı susam yağı
30 gram dövülmüş çörekotu
 
Hazırlanışı:

Balmumunu toprak bir güvece koyup eritiniz. Diğer malzemeleri de güvece koyup, tahta kaşık ile karıştırarark macun haline getirdikten sonra temiz ve iyice kurutulmuş bir cam kavanoza doldurup serin yerde muhafaza edin.

   
Dikkat! bal mumunu yakmamaya dikkat ediniz! Eridikten sonra kullanmak yeterlidir.

 
Kullanılışı:

Yemeklerden önce günde üç defa birer yemek kaşı alınmalı, ağrı kesilinceye kadar devam edilmelidir…

Not: Soru ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

 
Vatan Şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve hayatını kaybeden Müslümanları rahmetle, gazilerimizi minnetle anar, hastalara Şifa-i Şerifler dileriz.
 
   
ÖZDEYİŞLER:

Dünyanın en güç üç şeyi: Sır saklamak, kötülüğü unutmak ve boş zamandan istifade etmektir. (Chilo)

Para kraliçedir, fazilet ve sanat onun bulaşık yıkayıcısıdır. (Alman Atasözü)

Parasız şeref, sadece bir hastalıktır. (Racine)

Para çoğaldıkça, samimiyetle ALLAH’a inanmak da çoğalıyor mu? (Numan Aladağ)

Başarılı olabilmemiz için, endişelenmeye gerek yok. Hakikatı gördükten sonra soğukkanlılıkla karar verebilmek yeterlidir.  (Numan Aladağ)

Kaynakça:

Hadis kaynakçası: Hz. Muhammed ve Hadisleri. Abdulbaki Gölpınarlı
Dualar: Habil Emmi Libya-Tripoli
Numan Aladağ’ ın yurtdışı gezileri ve kaynak kişilerle sohbet notları
 
  


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun