Menzilci Üniversitesi’ne rektör atandı! FETÖ’den alınan ders bu kadar mı?

Menzilci Üniversitesi’ne rektör atandı! FETÖ’den alınan ders bu kadar mı?
25 Nisan 2019 20:17

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne (Van YYÜ) atanan yeni Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Peyami Battal’dan devraldı.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, Van YYÜ’ye 37 yıl aradan sonra tarihinde ilk defa Vanlı bir rektör atandı. Van YYÜ’nin ilk Vanlı rektörü olan Prof. Dr. Hamdullah Şevli, bugün düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı. Van YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen devir teslim törenine yeni Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, görevi devreden Prof. Dr. Peyami Battal, rektör yardımcıları, dekanlar ve çok sayıda akademisyen katıldı. Törende bir konuşma yapan yeni Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, yerelleşmenin aksine üniversitenin küreselleşmesine yönelik çabalarının olacağını belirtti. Üniversiteye değer veren ülkelerin geleceğine yatırım yaptığını ifade eden Rektör Şevli, “Ülkemizin geleceği ve yükselişi adına 2023 vizyonunu yakalamak amacıyla üniversitelere önem vermeli ve yükselmeleri için büyük çabalar sarf etmeliyiz. Van YYÜ’nün bu anlamda bizler için oldukça kıymetli ve anlamlı olduğunu belirtmek isterim. Bölgenin ve ülkenin en güzide üniversitelerinden biri olan Van YYÜ, bulunduğu yerden en yüksek noktalara bilimin ve evrensel değerlerin odağında yeni YÖK anlayışıyla hak ettiği seviyeye taşımak en büyük gayemizdir. Bilime, sanata, kültüre ve evrensel değerlere yatırım yapan üniversitemizi yükseltmek adına çaba gösteren her bilim insanıyla birlikte çabalayacağımızı, geleceğe huzurla yürümek adına elimizden gelen katkıyı sunacağımızı belirtmek isterim” dedi.

 

 

  Hamdullah Şevli’nin Biyografisi

1974 Yılında Van şehrinde doğdu. Annesi: Gavs-ı Hizâni’nin torunu Seyyid Sultan Veled’in Kızıdır. Babası: Merhum Feyzullah ŞEVLİ Hocaefendidir.
Doç. Dr. Hamdullah Şevli küçük yaşlardan itibaren eski VAN Milletvekili olan amcası Şaban ŞEVLİ ile babası merhum Feyzullah hocadan Arapça Dilbilgisi ve Kur’an ilimleri dersleri aldı.
İlkokulu Van İkinisan İlkokulu’nda, Ortaokulu Van İmam Hatip Lisesi’nde ve Liseyi Van Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünden Mezun oldu. Daha sonra, master ve doktora derecelerini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı’nda tamamladı.

 
1996-2010 yıllarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi ve Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. Matematik Bölümü Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.
2009 yılında askerlik hizmetini yerine getirdi. 2010 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne geçti. 2011 yılında Doçent oldu. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı için yasa gereği 5 yıldır öğretim üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden istifa eden Şevli, Fakülte Kurulu Üyeliği ve Fen Bilimleri Dergisi Editörlüğü görevlerini yürütmekteydi.
Uluslararası saygın dergilerde yayınlanmış 25 makalesi vardır. Bu yayınlardan 15’i TÜBİTAK teşvik ödülüne layık görülmüştür. Başta Amerika olmak üzere birçok ülkede düzenlenen Uluslararası Kongrelere konuşmacı olarak davet edilmiş, Uluslararası Sempozyumlarda Bilim Kurulu ve Düzenleme Kurulu üyelikleri yapmıştır. ABD, Güney Kore, Hindistan ve Macaristan’dan bilim insanları ile birlikte ortak projeler ve yayınlar yapmıştır. Uluslararası birçok saygın dergide hakemlik yapmaktadır. TÜBİTAK desteği ile Lise Öğretmenlerine yönelik eğitim çalışmalarında proje koordinatörlükleri yapmıştır.
2014 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğinde Van’da “Sosyo-Ekonomik, Kültürel ve Siyasi Boyutlarıyla Çözüm Süreci” Kongresinin koordinatörlüğünü yapmıştır. Türkiye’de Eğitim Sistemi, Türkiye’de Matematik Eğitimi ve Öğretimi üzerinde çalışmalar yapan ekipler içinde yer almıştır.
Ayrıca 2014 yılında Uluslararası Ticaret Yüksek Lisans programına başlamış ve halen yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
İyi derecede İngilizce bilen Şevli evli olup, biri kız, diğeri de erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.