Meclis’te ‘Torba Mesaisi’ devam ediyor

Meclis’te ‘Torba Mesaisi’ devam ediyor
23 Temmuz 2014 16:09

Genel Kurul’da, Torba Tasarı olarak adlandırılan İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 59. Maddesi üzerinde AKP’nin verdiği önerge kabul edildi.

 

 

Kabul edilen önergeye göre; Kurum tarafından satın alınan taşınmazlar ile Kuruma ait olup Kurum Yönetim Kurulunca ihtiyaç fazlası olarak tespit edilen taşınmazlardan, Maliye Bakanlığınca kamu hizmetlerinde kullanılmak veya gerektiğinde genel hükümlere göre değerlendirilmek üzere talep edilenler, Kurum Yönetim Kurulunun uygun görüşü ve Bakan onayıyla bedeli karşılığında Hazineye devredilecek.

 
Devir bedeli; satın alınan taşınmazlar için satın alma bedeli, satın alma tarihinden 6 ay geçtikten sonra devir halinde satın alınan bedele geçen sürede yeniden değerleme oranı kadar artış yapılmak suretiyle belirlenecek.

 
Gerekçede, Sosyal Güvenlik Kurumunun prim ve prime ilişkin alacaklarına karşılık satın aldığı taşınmazlar ile Kurum Yönetim Kurulunca ihtiyaç fazlası olduğuna karar verilen diğer taşınmazların Maliye Bakanlığınca kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere talep edilmesi halinde Kurum yönetim kurulunun üye tam sayısının salt çoğunluğunun uygun görüşü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının onayı ile Hazine’ye devredilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

 
Görüşmelerin ardından 59. Madde kabul edildi.