Meclis Başkanı Kahraman’ın 850 kişilik iftarı meğer ‘mütevazı’ymış

Meclis Başkanı Kahraman’ın 850 kişilik iftarı meğer ‘mütevazı’ymış
12 Temmuz 2016 10:45

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, Ramazan’da Meclis bahçesinde verdiği 850 kişilik ‘görkemli’ iftar yemeğine ilişkin verilen soru önergesine yanıt geldi: “Açık alanda mütevazı bir yemekti.”

 

 

 

Daha önce yeni anayasayla ilgili konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, laikliğin yeni anayasada olmaması gerektiğini savunarak, “Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım” demiş ve tepki çekmişti.

 

 

 

İftar yemeği davetiyesinde, tüm evraklarda kullanılan ve Meclis logosunun yanında yer alan Mustafa Kemal’in “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünün çıkarılması dikkat çekmişti. Davette 10’ar kişilik onlarca masa yerleştirilmiş, hazırlıklar için tüm personel gün boyu yakıcı sıcağa rağmen güneş altında çalıştırılarak adeta seferberlik ilan edilmişti. Kahraman da alanı dolaşarak hazırlıkları bizzat incelemişti.

 

 

‘Başkanvekili yanıtladı’

 

 

 

Birgün’den Sebahat Karakoyun’un haberine göre Kahraman, Ramazan’da, Meclis’te resmi törenler için kullanılan açık alanda eski ve yeni milletvekillerine kamu kaynaklarını kullanarak verdiği 850 kişilik ‘görkemli’ iftar yemeğiyle ilgili soru önergesine yanıt verdi.

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt’un verdiği soru önergesini yanıtlayan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, iftar yemeğini ‘Açık havada tören alanına yerleştirilen masalarda mütevazı bir organizasyon’ olarak tanımladı.