Mansur Yavaş: O koltuk değişecek!

Mansur Yavaş: O koltuk değişecek!
26 Mart 2019 16:55

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara’yı gezmeye ve hemşehrilerinin sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Yavaş, Ankara’nın en uzak ilçesi Evren ve Şereflikoçhisar’ı ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu. Yavaş’a ziyaretler sırasında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın eşlik etti.

 

 

“ANKARA’YI YÖNETENLER EVREN’İ UNUTMUŞ”

 
İlk durağı Evren olan Mansur Yavaş, burada yaptığı konuşmada, “Evren, Ankara’ya en uzak ilçe, Ankara’yı yönetenlerin gönlünde de uzak kalmış. Sadece seçim zamanı gelip oy istiyorlardı. Hayatlarında Evren’i mi duydular? Unutmadık geçen seçimde buralarda turist gezecek teknelerle, dediklerini. İnşallah bize nasip olacak bu görev” diye konuştu.

 
“Evren’i de öncelikli hizmet listesine aldık” diyen Yavaş, “Biz istiyoruz ki yatağa aç insan girmesin, okumayan genç kalmasın. Bizim projelerimiz Ankara’yı kalkındırmaya yönelik. Evren’i de böyle kalkındıracağız” dedi.

 

 

“MÜSLÜMANIN MÜSLÜMANA ATMAYACAĞI İFTİRALARI ATTILAR”

 
Yavaş, hakkında karalama kampanyası yapıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

 
“Kirli siyasete doyamadılar. Ankaralı hemşehrilerimiz bizlere sahip çıktılar. En az 10 puan farkla seçimi alıyoruz. Bunu görünce kirli siyaset devreye girdi. Bir müslümanın bir müslümana yapmayacağı iftiralar atıldı. Din, anayasa, kanunlar devre dışı bırakıldı. Daha hakkımda en ufak bir soruşturma yokken, vergi kaçakçısı dediler. Siz önce vergi borçları silinenlere bakın. Üstelik bir suç makinesinin arkasına saklanıyorlar. Bu adam hakkında denetimli serbestlik var. Sırf koltuğu bırakmamak için yapıyorlar. Bizim vatan sevgimizi test ediyorlar. Uzak durun, bizim vatan sevgimizi sorgulayamazsınız.”

 

 

“ANKARALILAR YATAĞA AÇ GİRMESİN DİYE UĞRAŞACAĞIZ”

 
Yavş, daha sonra Şereflikoçhisar’da vatandaşlarla açık hava buluşmasında bir araya geldi. Yoğun bir ilgi ile karşılanan Yavaş, burada yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi:

 
“Rakibim aday olduğunda proje konuşmak istediğini söyledi. Projesi yok diyor. Bizim gökdelen projemiz yok, çılgın projemiz yok. Bizim bir tane projemiz var. Bizim başkanlığımızda Ankaralılar yatağa aç girmesin, okumayan bir tane çocuk kalmasın diye uğraşacağız. Biz halkın içerisinde geziyoruz, ancak kendisi salon toplantılarında geziyor. Polis köpekleri ile aramaları yapıyorlar. Daha şimdiden böyleyse seçildiğinde nasıl yanaşacaksınız? Halktan kopuklar. Ankara’ya Mavi Plaj yapacakmış. Her şeyimiz tamam, bir o eksikti. Bana acemi diyor. Kayseri’de de verdiği her sözü tutmuş. Şehr-i Derya projesi varmış, ortada yok. Kızılırmak suyunu şehrin ortasından geçireceğim demiş, Kızılırmak ikna olmamış.”

 

 

“HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”

 
Yavaş, kendisi hakkında, “Seçilse bile görev yapamaz” söylemlerine yönelik de açıklamada bulundu. Yavaş, “Şimdi de tutturmuşlar, seçilse bile görev yapamaz. Bu ülkede hukuk var, ben daha karakola gitmiş değilim. Vergi kaçakçısı diyorlar. Hakkımda en ufak bir suçlama, işlem yok. Seçimden sonra görev yapamaz diyorlar. Anayasa varsa, hukuk varsa göreceksiniz nasıl yapacağım görev. Allah’tan da korkmazsınız. Çıkıp çıkıp konuşup durursunuz. Arkasında durdruğunuz insan suç makinesi. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır der dinimiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“O KOLTUK DEĞİŞECEK”

 
Yavaş, koltuğu bırakmak istemeyenlerin kendisine yönelik karalama kampanyası yaptığını söyleyerek, “Değişecek kardeşim, o koltuk. Bu Ankaralı kardeşiniz o koltuğa oturacak. Seçime girmek serbest ama kazanmak yasak. Var mı böyle bir şey? Bizim muhtarından cumhurbaşkanına kadar kimseyle hiçbir sorunumuz olmaz. Ancak, yarın birbirimizin yüzüne bakacak bir mesafe konsaydı, olmadı. Ama inşallah seçimi kazanıyoruz. Biz Ankara’da seçimi alacağız” diye konuştu.

 

1A 1B 2B 3B 4B 5A 6A 7A 8A 9A 10A 11A