Mansur Yavaş ‘Genç Girişimcilere’ konuk oldu, yaptırdığı anketin sonucunu açıkladı!

Mansur Yavaş ‘Genç Girişimcilere’ konuk oldu, yaptırdığı anketin sonucunu açıkladı!
14 Şubat 2019 12:55

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’ni ziyaret etti. Yavaş, genç girişimcilerin sorunlarını ve Ankara’ya dair önerilerini dinledi.

 
Yavaş, Ankaralı’nın parasının israf denecek projelere yatırıldığını belirterek, “Herhangi bir işadamına ‘Ankapark mı yapalım yoksa fuar alanını mı bitirelim?’ diye sorsanız fuar alanı derlerdi” diye konuştu.

 

 

“HEP BERABER KENTİ YÖNETECEĞİZ”

 
Ankara’da kaynak sıkıntısı olmadığını söyleyen Yavaş, “Bu paraları biz vatandaştan alıyoruz. Gerçek demokrasi muhtardan başlar. Ödediğiniz para size su yol elektrik olarak dönecek deriz. Yapacağımız yatırımları sizlere sormadan yapmak çok ayıp“ dedi.

 
Ankara’daki pek çok yapının kentte yaşayan vatandaşlara, sivil toplum kuruluşlarına sorulmadan yapıldığını vurgulayan Yavaş, şunları söyledi:
“Teknoloji bu kadar ilerlemişken, herkesin fikrini alabilirsiniz. Belediyenin böyle yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşlari, üniversiteler, kent konseyi, meslek odalari… Hep beraber bir araya gelerek, ortak akilla kenti yöneteceğiz.

 

 

“ANKARA’NIN BORCU BİLİNEMEMEKTEDİR DENİLİYOR”

 
Belediyenin denetlenebilir olması gerek. Sadece yasal kuruluşlar değil, bağımsız denetleme kuruluşları da belediyeyi denetleyecek. Ancak Ankara’nın bütçesi denetlenemiyor. Sayıştay raporlarında Ankara’nın borcu bilinememektedir deniyor. Her şey şeffaf olacak. Ödediğiniz vergilerin ne kadarının neye harcandığını ödediğiniz su faturalarında görebileceğiniz bir sistem oluşturulacak.”

 
Özhaseki’nin Çevre ve Şehircilik BakanI’yen kullandığı, “İmar hırsızlığı görmek istiyorsanız Ankara ve İstanbul belediyelerine bakın” sözlerini hatırlatan Yavaş, “Bu konu hakkında şu an kimse ağzını açmıyor. Ancak bizim dönemimizde bu imar rantları belediyeye aktarılacak” dedi.

 

 

“ANKETLERDE ÖNDE GÖRÜNÜYORUM”

 
Yavaş, “Anket yaptırdınız mı?” sorusuna ise, “Bize gelen bütün anketlerde öndeyiz, kiminde 4 puan kiminde 6 puan kiminde de 10 puan öndeyiz. Geride olduğumuz anket olmadı” şeklinde cevap verdi.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 13