Manevi bir savunma

Manevi bir savunma
12 Aralık 2014 09:54

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, manevi bir savunma hakkında olacaktır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

İnsanlarla öyle iyi geçininiz ki düşmanınız bile, ölümünüze ağlasın. Hz. Ali (r.a.)
Dünyada hiç kimseye boyun eğme, hürriyetini ancak bu yol ile koruyabilirsin. Hz. Ali (r.a.)

 

 

Cenab-ı Allah, cümle Yüce Tük İslam alemini, bencillik uğruna Vatana ihanet edenlerin şerrinden muhafaza eylesin. Cuma’nız Mübarek, Allah’ın huzuru ve bereketi üzerinize olsun.

 

 

Ey Yüce Türk İslam alemi!

 
Ruhunda Vatan sevgisi olmayan, namus, şeref ve sağlam bir ahlak kabiliyetini kavrayabilme düşüncesine dayanmayan, ruhun ve ahlakın gelişmesini hedef edinmeyen öğretim ve sorumluluk, insanlığın olgunluğuna aykırı bir faaliyet olduğunun bilincinde olmalıyız!

 

 

Cenab-ı Allah, helal ile haramı ayrıt edebilme ve ikisinden birini tercih edebilme gücü yalnız insanlara verilmiştir. İnsanın manevi kişiliğinin anlaşılmasına bağlı olan bu güç insanın düşünce ve faaliyetlerini yönetirse, o insan uygarlık şartlarına haizdir demektir.

 

 

Şevk, heyecan ve vicdan muhasebesi eksikliğinin başlıca sebeplerinden biri, bir insanın sevilmediğini hissetmesidir. Buna mukabil sevildiğini hissetmek, bize her şeyden önce manevi huzurun yaşamak kuvvetini verir. Bir insan, kendisini dünya (Maddi) işlerine adamasından dolayı sevilmediğini sonunda hissedecektir. Cüzdan muhasebesine odaklı bazı insanlar kendilerini o kadar ezik görürler ki, kendisinin, kimsede sevgi hissi uyandıracağına inanmaz. Böyle birisi, belki de çocukluğunda, başka çocuklara nasip olduğu kadar şefkat yüzü görmemiş olmalıdır. Veya bencillik faaliyetleriyle, kimsenin sevemeyeceği insandır. Bu işin sebebi de, kendisini yalnız dünya (Cüzdan muhasebesi) işerine adayan felaketlerin doğurduğu, kendisinde Allah korkusu eksikliğinin hissidir. Bunun neticesi olarak sevilmediğini hisseden insan, çeşitli tavırları benimseyebilir. Mükemmel görünebilmek için, toplum tarafından sevilebilmesi için ümitsizlik içinde çırpınıp durur. Fakat bu tür faaliyetlerin neticesi pek olumlu olmaz. Zira insanoğlunun karakteri öyle yaratılmıştır ki, en çok sevgiye muhtaç olana değil, onu en az isteyene rağbet eder. Bundan dolayı fedakarlıkla sevgi kazanmaya gayret edenler hayali sukuta uğrarlar. Hiç düşünülmez ki maddi fedakarlıklarla elde etmek istedikleri sevgi, yaptıklarından çok daha kıymetli bir şeydir. Bu vaziyete göre, insanoğlunun nelere kıymet verdiğini keşfedilmesi gerekir.

 

 

Mademki Allah’ın yolunda olup, riyakarlardan uzak durarak vicdan muhasebesi yapıp sevmeyi öğrendin ve anladın, artık bencillik ve cüzdan muhasebesi senden uzak kalır. Çünkü Allah’tan korkuyorsun. Hizmetindeki güzelliğin gülünü görürsün. Bu inanç ve hakikat bahçesinin meyvelerini biliyorsun buluyorsun.

 

 

Güzelliğin saadet üzerinde çok büyük bir etki yaptığını iddia edemeyiz. Fakat çirkinliğe karşı elimizde güzel bir reçete, veya onu ortadan kaldıracak bir savunma aracı mevcuttur. O da vicdan muhasebesidir.

 

 

Vicdan sahibi olmanın belli başlı bir kuralı yoktur. Yeter ki, dünya (Cüzdan muhasebesini) işlerini, daima ikinci planda tutup, Allah’a olan inancımızdan taviz vermeyelim! Kötülük yaparak, bencil olanlara engel olabilmek de iyiliktir. Vicdan muhasebesi yapmak ışık gibidir. Mutlaka sızacak bir yer bulup içeri girer.

 

 

Yarabbi; doğru yol olarak gösterdiğin ve en büyük nimet olarak ihsan ettiğin İslam dininin yolunda hidayetin ile cümle Yüce Türk İslam alemini sabit kıl! Ahiret ve dünya için vicdan muhasebesi ile hayırlı işlerde muvaffak eyle!

 
Vatan şehitlerini, T. C.’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, okuyucularımızın atalarını rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

 

Yüce olan ulu hak
Rahmet et tarlada ki ekine bak
Başakların içi boş olunca kıtlık olacak
Hak hakikat tohumu daima kazanacak. (Numan Aladağ)

 

 

ÖZDEYİŞLER

 
İnsan her zaman kahraman olmaz; ama her zaman insan olabilir. (Francis BACON)

 
Zafer zafer değildir, yenilen düşman yenilgiyi kabul etmedikçe. (Claudianus)

 
Korku ne kadar azsa, tehlike de o kadar azdır. (Livy)

 
Saygıyı, sevgiyi ve üretimi bilen insan sağlıklı ve huzurlu olur. (İbrahim KİRAZOĞLU)

 
Toplum huzuruna çıkıp Müslümanım diyebilmen için, ilk önce haram ve rüşvet denen pisliklerden uzak durmalısın ki, yüzün olsun. (Cahit DALOKAY)

 
Zavallı yaşamaktansa, tarladaki içi boş başakları harmana götürmemek daha faydalı olacaktır. (Numan ALADAĞ)

 
Hakkın Rahmetine kavuştuktan sonra, Rahmetle anılmayı ve unutulmayı istemiyorsan ya vicdan muhasebesi yap, ya da okunmaya değer yazı yaz. (Numan ALADAĞ)

 
Bir savaş, savaş sırasında değil savaştan önce kazanılır. (Japon Atasözü)

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun