Konsensus Eylül 2014 anketi: Pazar günü seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır?

Konsensus Eylül 2014 anketi: Pazar günü seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır?
2 Ekim 2014 11:15

30 Eylül  Salı günü Andy-ar Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından Halkın Haberci için yapılan anketi yayınlamıştık. Ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na önerilerimiz olmuştu.

 

H&H ÖZEL HABER

 

Bugün KONSENSUS ARAŞTIRMA DANIŞMANLIK tarafından yine Eylül 2014 tarihinde yapılan ve Andy-ar Sosyal Araştırmalar Merkezi ile aynı doğrultuda sonuçları ortaya çıkan anketi, “yorumsuz”  yayınlıyoruz.

 

 

 

bulgu1

 

Kararsızlar dağıtılmadan bu Pazar seçim olsa “AK Parti’ye oy veririm” diyenlerin oranı %34,7, “CHP’ye oy veririm” diyenlerin oranı %18,0, “MHP’ye oy veririm” diyenlerin oranı %9,6 ve “HDP’ye oy veririm” diyenlerin oranı ise %5,5’dir. Siyasi tercihini belirtmeyenlerin oranı ise toplamda %29,1’dir.

 

bupazar

 

3

 

 

Bütün bu veriler ışığında bu Pazar bir Genel Seçim olsa AK Parti’nin %48,9, CHP’nin %25,4, MHP’nin %13,5, HDP’nin %7,8 ve diğer partilerin toplamda %4,2 oy oranlarına ulaşması tahmin edilmektedir.

 

 

2014

 

s17

 

Araştırmaya katılan CHP seçmenlerine, “Eylül Başında CHP’nin gerçekleştirdiği Olağanüstü Kurultay sonrası durumu düşündüğünüzde, CHP için, Genel Başkanının Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması daha mı iyi oldu yoksa Muharrem İnce’nin Genel Başkan olması daha mı iyi olurdu?” soru yöneltilmiştir. CHP seçmenlerinin %59’u “Muharrem İnce’nin Genel Başkan olması daha iyi olurdu” cevabını verirken, %31’i “Genel Başkanının Kemal Kılıçdaroğlu olması daha iyi oldu” cevabını vermiştir. CHP seçmenlerinin %10’u ise “Farketmez” cevabını vermiştir.

 

ss18

 

s19
Araştırmaya katılan CHP seçmenlerine, “Eylül Başında CHP’nin gerçekleştirdiği Olağanüstü Kurultay sonrası ortaya çıkan durumu düşündüğünüzde, sizce CHP Haziran 2015’te yapılacak Genel Milletvekili Seçimlerinde başarılı olur mu?” sorusu yöneltilmiştir. Araştırmaya katılan CHP seçmenlerinin %40’ı “Evet, başarılı olur” cevabını verirken, %60’ı ise “Hayır, başarılı olamaz” cevabını vermiştir.

 

 

 

ssss19

 

1234
Eylül başında yapılan Olağanüstü CHP Kurultayında Genel Başkanlık ile ilgili 2 görüş ortaya çıkmıştı: Görüşlerden biri “CHP’nin Genel Başkanı iki seçim üst üste seçim kazanmaz ise değişmeli” görüşü diğeri ise “CHP’nin oy oranında anlamlı bir düşüş olmadığı müddetçe Genel Başkan değişmemeli” görüşüydü. Araştırmaya katılan CHP seçmenlerine “Sizce, “CHP’nin Genel Başkanı iki seçim üst üste seçim kazanmaz ise değişmeli” mi yoksa “CHP’nin oy oranında anlamlı bir düşüş olmadığı müddetçe Genel Başkan değişmemeli” mi?” sorusu yöneltilmiş ve araştırmaya katılan CHP seçmenlerinin %75’i “CHP’nin Genel Başkanı iki seçim üst üste seçim kazanmaz ise değişmeli” cevabını verirken %25’i ise “CHP’nin oy oranında anlamlı bir düşüş olmadığı müddetçe Genel Başkan değişmemeli” cevabını vermiştir.

 

 

 

s21

 

s22a
Araştırmaya katılanlara “Sizce, Kemal Kılıçdaroğlu, Haziran 2015’te yapılacak Genel seçimlerinde Başbakan olabilecek mi olamayacak mı?” sorusu yöneltilmiştir. Bu soruya, araştırmaya katılanların %11’i “bilmiyorum” cevabını vermiştir. Bu konuda bir fikir beyan edenlerin %11’i Kılıçdaroğlu’nun 2015 Genel seçimlerinde Başbakan olacağını düşünürken,
%89’u Başbakan olamayacağını düşünmektedir.

 

 

 

s22b