Komünist Başkan Maçoğlu: Böyle kapıların olduğunu bilmiyorduk

Komünist Başkan Maçoğlu: Böyle kapıların olduğunu bilmiyorduk
15 Ağustos 2019 16:20

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu ve DEDEF üyesi yaklaşık 50 kişi, İBB Başkanı’nı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu.

 

 

Tebrik için gelen misafirlerini Saraçhane’deki makam odasında ağırlayan İmamoğlu, Maçoğlu ve beraberindeki kalabalık heyeti, İBB Meclis Salonu’nda konuk etti.

 

 

MAÇOĞLU: “BÖYLE KAPILARIN OLDUĞUNU BİLMİYORDUK”

 

İmamoğlu’na nezaketinden dolayı teşekkür eden Maçoğlu da şunları söyledi: “Buraya arkadaşlarımızla gelirken, kendimize ait bir yer olarak gördük ve geldik. 25 yıldır buralara gelemiyorduk. Böyle kapıların olduğunu da bilmiyorduk. Yönetici arkadaşlarımız bugün çok rahat bir şekilde bu sıraları kullanabiliyor. Kendisine ait olduğu hissiyatını gelişmesi esas olarak orayı sahiplenmesi anlamına da geliyor. Bu sürecin takipçisi oldular. Burada 4 tane arkadaşımızın, temsiliyetimizin olması, bizim adımıza çok değerli. Dersim’in dışına göç etmiş, kendi topraklarını terk etmiş yüzbinlerce insan var. Onların yüzde 10’u bile şu anda Dersim’de yaşamıyor. Ama bunların en büyük kitlesi şu anda İstanbul’da. 280-300 bine yakın bir nüfusun burada olduğunu söylemek isterim. Emin olun yüzleri hep aydınlığa, demokrasiye dönük. Hep o anlayışın çizgisi içerisinde hareket ettiler. Dersimlilerin İstanbul’da olması sizler ve bizler içen gelecekte çok büyük bir destek olacak. Amaca giden yolda hizmetleri olacaktır.”