Koç Üniversitesi, kovulduğunu öne süren Prof. Çilingiroğlu’nu belgeyle yalanladı

Koç Üniversitesi, kovulduğunu öne süren Prof. Çilingiroğlu’nu belgeyle yalanladı
4 Nisan 2020 12:20

Habertürk’te yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin son gelişmelerin değerlendirildiği programda yaşanan tartışmayla gündeme gelen, çalışmalarını ABD’de sürdüren Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Koç Üniversitesi tarafından kovulduğunu ileri sürmüştü. ABD’de yaşayan Çilingiroğlu’un Koç Üniversitesi’nde sözleşmeli bir kadrosunun bulunmadığı, “misafir öğretim üyesi” konumunun da ocak ayında sona erdiği ortaya çıktı.

 

 

T24‘e bilgi veren Koç Üniversitesi kaynakları, Prof. Çilingiroğlu için yapılan işlemin, “ocak ayında biten misafir profesörlük” konumu nedeniyle adının üniversite web sitesinden kaldırılmasından ibaret olduğunu söylediler. Kaynaklar sona eren “misafir” statüsü ve sözleşme olmadığı için “fesih ve kovulma”nın söz konusu olmadığını, durumun Prof. Çilingiroğlu’na da bildirildiğini belirttiler.


KOÇ ÜNİVERSİTESİ, 27 MART’TA ÇİLİNGİROĞLU’NU BİLGİLENDİRMİŞ

 

 

Milat yazarı Serdar Arseven, YouTube hesabında Koç Üniversitesi tarafından Çilingiroğlu’na 27 Mart’ta gönderilen yazıyı paylaştı.

Yazıda, Çilingiroğlu’nun 27 Mart’ta “misafir öğretim üyesi” görevinin sona erdiği belirtilirken, kendisine “verdiği katkılardan dolayı teşekkür edildiği” aktarılıyor.

 

SÖZÜNÜN KESİLDİĞİNİ ÖNE SÜRÜP PROGRAMI TERK ETMESİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

 

 

Çarşamba akşamı (1 Nisan 2020) Habertürk canlı yayınında virüsün yakın zamanda sona ermeyeceğini söyleyen Çilingiroğlu, “Millet balık avlıyor. Dünya Sağlık Örgütü’ndeki rakamı bilmiyorsunuz. İnsanlar sadece Koronavirüs’ten değil, kalp krizinden ölüyor. Giriyor mu peki bu DSÖ’nün şeyine? Ben ne dediğini bilen bir bilim insanıyım” demiş, sözünün sürekli kesildiğini öne sürerek sinirlenmiş, ardından programı terk etmişti.

Bunun üzerine Didem Arslan Yılmaz, Çilingiroğlu’na tepki göstermiş, “Bu bir tartışma programı. Yayına dönerseniz ne kadar konuştuğunuzu göreceksiniz. Ben size çok saygı duyuyorum ama siz de onlara saygı duyun” ifadesini kullanmıştı.