Kılıçdaroğlu yeni MYK’ya kimleri alıyor?

Kılıçdaroğlu yeni MYK’ya kimleri alıyor?
30 Ocak 2015 09:19

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Haziran’da yapılacak genel seçimlerle ilgili hazırlıklarını hızlandırdı.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Kılıçdaroğlu’nun MYK’da yapılacak değişiklik haberi CHP kulislerine bomba gibi düştü.

 

Bir süredir Kılıçdaroğlu’nun “sağ tabanda siyaset yapmış hangi isimleri” milletvekili adayı yapmak için CHP’ye davet edeceği konuşuluyordu.

 

Nazlı Ilıcak, Ali Müfit Gürtuna, Abdüllatif Şener, Cavit Çağlar’ın oğlu Mustafa Çağlar, Süleyman Demirel’in doktoru Aylin Cesur, Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Adnan Menderes’in torunu Adnan Menderes ve daha bir çok sağ kökenli isim CHP tabanında tartışılırken,  yeni MYK’da kimlerin yer alacağı konusu CHP kulislerinde gündemin ilk sırasına yerleşti.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun MYK’yı yenileyeceğini, kendisine daha sadık kadrolarla 2015 seçimlerine gideceğini daha önce Halkın Habercisi olarak duyurmuştuk:

 

Kılıçdaroğlu, MYK’yı yeniliyor!

 

 

Bugünkü haber analizimizde de kimlerin yeni MYK’da yer alabileceğini sizlere aktaracağız.

 

Kılıçdaroğlu’nun hem kendine yakın hem de milletvekili adaylarını belirlerken, kendisine zorluk çıkarmayacak yedi ya da sekiz isme yeni MYK’da yer verebileceği, CHP kulislerini hareketlendirdi.

 

Yeni MYK’ya girebilecek isimler arasında Zekeriya Temizel, Nihat Matkap, Kadir Gökmen Öğüt, Şenal Sarıhan, Durdu Özbolat, Volkan Canalioğlu, Bülent Kuşoğlu, Özgür Özel, İhsan Özkes, Gülseren Onanç, Ekrem Kerem Oktay ve Gaye Usluer’in adları geçiyor.

 

 

Yeni MYK için, seçim takvimi gereği milletvekili aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifası için son tarih olan 10 Şubat sonrası bekleniyor.

 

 

Zekeria TEMİZEL

zekeriya

1995 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde İstanbul Miletvekili seçilmiştir. Bütçe ve Plan Komisyonu Üyeliği ile 1997-1999 yılları arasında 55 ve 56. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı yapmıştır. 18 Nisan 1999 seçimlerine DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak katılmış ancak kazanamamıştır. 31 Mart 2000 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na atanmış, 4 Mart 2001 tarihinde de bu görevden istifa suretiyle ayrılmıştır. Gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır. 6 Eylül 2014 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi PM üyeliğine seçilmiştir.
Nihat MATKAP

 

nihat

Aktif siyaset hayatına 1991 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti Hatay Birinci Bölge Milletvekili olarak başlayan Matkap, Sosyal Demokrat Halk Partisi Meclis Grup Başkanvekilliği, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Saymanlığı görevlerinde bulundu. 1994-1995 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevinde bulundu. CHP Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış ve 30 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi STK ve Diğer Meslek Kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan yardımcısı olmuştur.

 

 

 Kadir Gökmen ÖĞÜT

kadir

2011 Genel Seçimleri’nde 24. Dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM’ye girmeye hak kazanmıştır. Meclis bünyesindeki faaliyetlerinin yanı sıra Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Üyeliği(TÜRKPA) de bulunan Öğüt, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

 

 

Şenal SARIHAN

senal
 
1948 doğumludur. 1966’da İzmir Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü ve 1974’te de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Önce öğretmenlik daha sonra avukatlık yaptı. TÖS, TÖB-DER içinde yönetim kademelerinde yer aldı. Avukatlığının ilk yıllarında 12 Eylül 1980 döneminde kendiliğinden kapanmış olan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin yeniden açılması çalışmalarını yürüterek, üç dönem Genel Başkan olarak görev yaptı. 2010 Genel seçimlerinde CHP Ankara Milletvekilliği istemi ile aday adayı oldu. 34. Olağan Kongre’de Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi olarak görev aldı.18. Olağan Kongre’de PM üyeliğine seçildi.
Durdu ÖZBOLAT

drd

İki dönem Kahramanmaraş milletvekili, iki dönem PM üyesi, CHP tabanını iyi bilen, Alevi ve Kürt yurttaşlara yakın bir isim. Çankaya Belediyesinde değişik kademelerde çalıştı. Çankaya Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. İnsan Hakları Derneği Üyesi, Toplumsal Araştırmalar Vakfı Başkan Vekili ve Halkevleri Merkez Yönetimi Üyesi oldu. Uluslararası Ödül Birliği (Moskova, Rusya) “Şeref ve Vicdan Nişanı”, Avrupa Üniversitesi (Hannover, Almanya) “Fahri Doktora” ve “Fahri Profesör” unvanları, Vektör Uluslararası İlim Merkezi (Bakü, Azerbaycan) “Türk Dünyasına Hizmet Uluslararası Altın Madalyası” ile taltif edildi.
 

Volkan CANALİOĞLU

volkan

Yaklaşık 20 yıl süren Trabzon’daki bürokratlık süresi içinde üç ayrı vali döneminde, vali yardımcılığı görevinde bulundu. Daha sonra Trabzon Belediye Başkanı seçildi. Yapılan yerel seçimlerde bağlı bulunduğu parti (CHP), AKP’ye oranla 300 oy fazla alarak başkanlık koltuğuna oturmuştur. 2010 yılında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. 2011 Genel Seçimlerinde CHP’den Trabzon Milletvekili olarak seçilmiştir. Türkiye-Kenya ve Türkiye-Mısır Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesidir.

 

 

Bülent KUŞOĞLU

blnt
1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Maliye Bakanlığında hesap uzmanlığı ve baş hesap uzmanlığı görevlerinde bulundu. Brüksel’de AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde çalıştı. Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Dünya Bankası gözetiminde, Türk Sosyal Güvenlik ve Sağlık Sisteminin Reformu projelerinde Değerlendirme Kurulu ve Yürütme Komisyonu Üyesi olarak görev aldı.  Aralık 2010 itibariyle CHP Parti Meclisi üyesidir.

 

 

Özgür ÖZEL

zgr

2011’de CHP Manisa Milletvekili seçilene kadar serbest eczacılık yapmıştır. Ayrıca 2007 yılından sonra Türk Eczacıları Birliği’nde yönetim kurulu üyeliği, sayman ve iki dönem genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştur. Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ile Avrupa Eczacılık Forumu’na üyelikleri bulunmaktadır. TBMM Sağlık Komisyonu ve CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu üyesidir. 6 Eylül 2014’te CHP parti meclisi üyesi seçilmiştir.

 

 

İhsan ÖZKES

ihsan

Beyoğlu Müftülüğüsü iken 2002 seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı. Aralık 2002’de Yüreğir (Adana) Müftüsü olarak atandı. 2003 yılında emekli oldu. 2010 yılında CHP İstanbul Kurultay Delegesi seçildi. Aynı sene CHP 33’üncü Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi üyesi seçildi. Aralık 2010’da ise CHP 15’inci Olağanüstü Kurultayı’nda tekrar Parti Meclisi üyesi olarak seçildi. 2011 Genel Seçimleri’ne İstanbul Birinci Bölge Milletvekili olarak seçildi. 30 Mart 2014’te yapılacak Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı oldu. 2014 yılında gerçekleştirilen CHP 18’inci Olağanüstü Kurultayı’nda en yüksek oy oranı  ile tekrar Parti Meclisi üyesi seçildi

 

 

Gülseren ONANÇ

gsr

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Kagider’in kurucularında. Kagider başkanlığını CHP Parti Meclisi’ne seçildikten sonra bıraktı. CHP’de aktif siyaset yaşamına atıldı. Aralık 2010 ve Temmuz 2012 aylarında yapılan kurultaylarda Parti Meclisine seçildi. Ağustos 2012 – Nisan 2013 arasında CHP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Halen CHP Parti Meclisi üyesi.

 

 

Ekrem Kerem OKTAY

ekrem

Parti Meclisi Üyesi olan Ekrem Kerem Oktay,2007 yılında Çankaya İlçe Delegesi, Ankara İl Delegesi, ve Kurultay Delegesi olarak seçildi. 2010 yılında Çankaya İlçe, Ankara İl ve Kurultay Delegeliği’ne yeniden seçildi. 33.Olağan ve 18. Olağanüstü Kurultaylar da Parti Meclisi Üyeliği’ne seçildi.
 Gaye USLUER
gaye

Gaye Usluer, 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir.Temmuz 2010 – Temmuz 2012 arasında CHP Kadın Kolları MYK Üyesi olarak görev yapmıştır. Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Eskişehir 3. Sıra milletvekili adayı olmuştur. Halen CHP Parti okulunda usta eğitici olarak “Eğitici Eğitimi” çalışmalarına katılmaktadır.

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 seçimleri sonucunda olası bir mağlubiyete karşı kendisine alternatif çalışma içerisinde bulunan muhalif kadrolarla temas halinde olduğunu gözlemlediği ve halen MYK üyesi olan arkadaşlarıyla yollarını bugünden ayırmış olacak.

 

 

Not: Bir sonraki haber analizimizde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na muhalefet çalışması yürüten ve 2015 seçimlerinde başarısızlığı hedefleyerek hesap sormak için pusuda bekleyen kadrolarla temas içinde gözüken MYK üyelerini ve ilişkilerini açıklayacağız.