Kılıçdaroğlu istedi ama delege seçmedi! İşte çizilen isimler!

Kılıçdaroğlu istedi ama delege seçmedi! İşte çizilen isimler!
5 Şubat 2018 09:42

Kılıçdaroğlu toplamda 7 fire verdi. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde şu isimler seçilemedi: Ekrem Kerem Oktay, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Mehmet Bekaroğlu, Celal Çelik, Sezgin Tanrıkulu.

 

 

 

CHP Kurultayı’nın ikinci gününde ilk alınan sonuçlar; Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyeleri oldu. Sanatçı Onur Akın ve Ankara milletvekili Murat Emir delegelerden yeterli desteği alamadı.

 

 

60 kişilik PM’nin 52 kişilik kontenjanı için 488 kişi, 8 kişilik ‘lider kontenjanı’ için ise Kılıçdaroğlu’nun önerdiği 12 kişiden 8’si yarıştı.
Kılıçdaroğlu’nun “Lale Karabıyık, Zeki Kılıçarslan, Sibel Özdemir, Burhan Şenatalar, Yüksel Taşkın, Fethi Açıkel, Onur Akın, Ayşe Eser Tanışoğlu, Murat Emir, Yunus Emre, Ali Rıza Erbay ve Ömer Fethi Gürer” den oluşturduğu 12 kişilik listesinden Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’na ; Lale Karabıyık, Zeki Kılıçaslan, Sibel Özdemir, Burhan Şenatalar, Yüksel Taşkın, Fethi Açıkel, Ayşe Eser Danışoğlu ve Yunus Emre girdi. Yani sanatçı Onur Akın, Ankara milletvekili Murat Emir, Ali Rıza Erbay ve Ömer Fethi Gürer seçilmek için yeterli desteği sağlayamadı.