Kılıçdaroğlu: IŞİD ile işbirliği yapan bir örgüt ismi bana geldi

Kılıçdaroğlu: IŞİD ile işbirliği yapan bir örgüt ismi bana geldi
14 Ekim 2015 00:20

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki patlamayla ilgili konuşarak, “IŞİD ile işbirliği yapan bir örgüt ismi bana geldi. O ismi Başbakan’a verdim.” dedi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Liderler Özel programında Ankara’daki patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “IŞİD ile işbirliği yapan bir örgüt ismi bana geldi. O ismi Başbakan’a verdim.” diyerek akılalrda soru işareti bıraktı.

 

“EVLAT SEVGİSİ ORTAK BİR SEVGİDİR”

 

Kılıçdaroğlu, Anakra’daki saldırıyla ilgili konuşurken gözleri dolarak konuşmasına devam etti; “Birden fazla soruyu kendimize sormamız gerekiyor. Neden Cumhuriyet hedef alınıyor? 9 yaşındaki Veysel’i gördüğümde torunumu düşündüm. O da aynı yaşta. Evlat sevgisi ortak bir sevgidir. Evlat acısı, çok kötüdür. Malatya’daydım dün. Fidan gibi delikanlı boynuma sarıldı. Çocuk gibi ağlıyor. Teselli ediyorum. Üzülme diyorum. Ama nasıl teselli edeceksin. Devletten hiç bir şey beklemiyoruz. Sadece huzur bekliyoruz. Biz bu acıları sonlandırmak zorundayız. Anneler daha da perişan vaziyetteler. Bir baba ağlamayacağım dedi. Dik duracağım dedi. Çocuğununuzun ne kadar değerli olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Şimdi bu annelere bu acıyı yaşatanlara lanet olsun diyoruz. Bunlarda insan sevgisi var mı acaba?

 

“IŞİD İLE İŞBİRLİĞİ YAPAN ÖRGÜT İSMİ BANA GELDİ”

 

IŞİD ile işbirliği yapan bir örgüt ismi bana geldi. O ismi Başbakan’a verdim. Türbeleri nasıl bombaladıkalrını biliyoruz. Emin olun nefes alamıyoruz artık. Ankara’nın göbeğinde. Bakın korkarsak terör örgütüne hizmet etmiş oluruz. Terörö örgütleri toplumları yıldırarak güç kazanır. Asıl sorumlu bu işte hükümettir.

 

“YÖNETİM BOŞLUĞU VAR”

 

Hande Fırat’ın ” Mit kendi işlerle değil, başka işleriyle uğraşıyor” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Evet dedi.” Yönetim boşluğu var. Biz size 4 yıllık hükümet önerdik. Gerginliği zaltalı mdedik. Türkiye’nin 5 temel sorunu var. Biz bunları çözelim diye size teklif ettik. Bana madem ki mileltvekili vermedin bir daha sandığa götürelim dedi. Hayır kabul etmiyoruz. Dediler. Biz üstümzüe düşen bütün görevleri yaptık. Milli iradeye saygıysa o saygıyı zaten yapmak zorundayız ve yerine de getirelim dediler.

 

“BİZİM DE EKSİĞİMİZ OLABİLİR”

 

Türkiye’de IŞİD’in yuvalandığı yerler belli. Video gösterileri var. İnternet siteleri var. Bizim milletvekili arkadaşlarımız bilirler. Ne olursanız bunu yakalayın hapse atın. Yani defalarca söylüyorum. Rize’den bir baba vefatı var. Kim bu IŞİD’in sorumlusu, ülkeyi yönetenler. Biz TOBB, kanarya sevenler derneğine deyipte siz oy istediniz biz size oy verdik. CHP’ye oy vermiş 11 milyon vatandaş adına talep ediyorum. Eleştirebilirler beni. Bizim de eksiğimiz olabilir. Ama biz bunları aşmak zorundayız.

 

“CUMA GÜNÜ HDP İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ”

 

Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Perşembe günü görüşmek için randevu verdiğini ancak kendisinin o gün daha önce planlanan TÜSİAD toplantısına katılacağını söyledi. Görüşmenin Cuma günü gerçekleşebileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de kendisini arayarak başsağlığı dilediğini ifade etti. Bunun çok nezaketli bir davranış olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ise böyle bir telefon almadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, “HDP görüşmeyi kabul etti. Gün de verdiler. Perşembe dediler ama benim 3-4 hafta önceden belli olan bir programım vardı. Sayın Demirtaş’ın da takvimi uygunsa biz Cuma günü görüşmeyi önereceğiz.” diye konuştu.

 

Kaynak: CNNTürk