Kılıçdaroğlu: İnsanlar öldükten sonra önlem alınmaz, yüreğim sızlıyor!

Kılıçdaroğlu: İnsanlar öldükten sonra önlem alınmaz, yüreğim sızlıyor!
29 Ekim 2014 18:36

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, maden faciası ile ilgili “Öldükten sonra önlem alınmaz. Türkiye akılla yönetilmiyor.” dedi.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman Ermenek’te meydana gelen maden faciasıyla ilgili olarak hükümete yüklendi. “İnsanlar öldükten sonra önlem alınmaz” diyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye akılla yönetilmiyor.” dedi.

 

“TÜRKİYE AKILLA YÖNETİLMİYOR”

 

Maden faciasıyla ilgili soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, hükümete yüklenerek şu açıklamaları yaptı:

 

”Vicdanım sızlıyor, üzülüyorum. Kime dert yanacağız bu ülke böyle yönetilemez öldükten sonra önlem alıyorlar. Öldükten sonra önlem alınmaz. İnsanlar öldükten sonra koşa koşa gidiyorlar. Türkiye akılla yönetilmiyor. Bugün Cumhuriyet bayramı, coşkuyla kutlamak istiyoruz ama geldiğimiz noktaya bakın hükümet insanlar ölüyor önlem alacakmış. Ne diyeyim…”

 

Vıdeo Kaynak: Sondakika.com

 

ÜZÜNTÜDEN DUDAKLARI TİTREDİ

 

Konuşması sırasında zaman zaman dudaklarının üzüntüden titrediği görülen Kılıçdaroğlu, çok üzgün olduğunu belirterek, şöyle devam etti

 

Türkiye’de insan hayatı bu kadar ucuz mu Hükümete gerçekten sormak istiyorum. İnsanın hayatı bu kadar ucuz mu Neden bizde insanlar ölüyor da Fransa’da ölmüyor Amerika’da ölmüyor. Rusya’da ölmüyor. Neden iş kazalarında Avrupa birincisiyiz. Vicdanım sızlıyor. Üzülüyorum. Kime dert yanacağız. Vatandaşlarımın düşünmesi lazım, bu ülke böyle yönetilemez. Öldükten sonra önlem alıyorlar. Öldükten sonra önlem alınmaz. Akıllı insanlar, insanlar ölmeden önce önlem alırlar. Risk önceden belirlenir, önlem alınır, ondan sonra siz ölümleri azaltmış olursunuz. İnsanlar ölüyor koşa koşa gidiyorlar, Ambulanslar gidiyor. Neymiş efendim, insanlar ölmüş. Eee, insanlar öldükten sonra ne yapayım ben arkadaşlar Bu açıdan Türkiye’nin akılla yönetilmediğini söyledim. Çok üzgünüm. Yani bugün Cumhuriyetimizin 91. yılı. Coşkuyla kutlamak istiyoruz. Gelişmek istiyoruz. Büyümek istiyoruz. Zenginleşmek istiyoruz. İş kazaları olmasın istiyoruz. İnsan haklarına saygı istiyoruz. Anasız babasız çocuklar olmasın istiyoruz. Geldiğimiz noktaya bakın. Hükümet, insanlar ölüyor, önlem alacakmış. Ne diyeceksiniz bunun için