Kılıçdaroğlu, Gülencilerle ne konuştu?!

Kılıçdaroğlu, Gülencilerle ne konuştu?!
5 Aralık 2013 10:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’de Fethullah Gülen cemaatinin temsilcileri ile yaptığı görüşmenin ardından dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, “Görüşmede Gülen sözcüğü dahi kullanılmadı” dedi.

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Gelen hiçbir daveti reddetmedik. Bir kahvaltı yaptık ve bir tek Gülen sözcüğü dahi kullanılmadı. Kullanılsa ne olurdu, hiçbir şey olmazdı. Biz toplumun her kesimiyle görüşüyoruz zaten” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, ABD’nin başkenti Washington’daki temaslarının ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Ziyaretinin çok verimli geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, Amerikalıların ve ABD’deki Türk toplumunun ilgisinden büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Vizyonumuzun ve hedefimizin ABD’de büyük ilgi ve memnuniyetle karşılandığını vurgulamak isterim. Muhataplarımız ziyaretimizin zamanında gerçekleştiğini, çok memnun olduklarını ve CHP’yi ABD’de daha çok görmek istediklerini söylediler. Washington’da görüştüğümüz kurum ve kuruluşlar Türkiye’de iktidar partisinin sesinden başka bir sesin olduğuna tanık oldular ve bundan memnuniyetlerini dile getirdiler” diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu, CHP Washington Temsilciliği’nin resmi açılışını yapmalarının ziyaretlerine başka bir anlam daha kattığını dile getirerek, bundan sonra temsilcilik üzerinden de partilerini Amerika’da daha çok ve etkin şekilde anlatma fırsatı bulacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Öte yandan anamuhalefet partisi olarak yurtdışını iktidar partisinin tek başına faaliyet gösterdiği bir alan olmaktan çıkaracağız ve yurtdışı temaslarımızı artırarak sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

 

Bir soru üzerine, Washington’daki hemen her toplantıda kendisine gazetecilerin tutuklanması konusunun sorulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu durumun “Türkiye’deki demokrasinin kalitesini gösterdiğini” bildirdi.

 

 

Kılıçdaroğlu, “Aslında adına demokrasi demekle beraber, bir demokrasinin olmadığını gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu. Toplumun her kesimini, medya özgürlüğü konusunda sesini daha çok çıkarmaya çağıran Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde dördüncü güç medyadır. Dördüncü güç bizde büyük ölçüde tutukludur ya da hapistedir. Bunu aşmamız gerekiyor. Ortak ses çıkarmalıyız. Yapılması gereken, bütün kuruluşların, görüşü ne olursa olsun bütün medya kuruluşlarının patronlarıyla beraber olumsuzluğa isyan etmeleri gerekir. Bu yapılmadığı takdirde baskı artacaktır. Türkiye’nin bir numaralı sorunu medya sorunudur” diye konuştu.

 

 

BİZ SADECE TÜRK HALKINDAN İCAZET ALIRIZ!

 

Kılıçdaroğlu, Washington’ı ziyaretiyle ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “icazet almaya geldiği” yönündeki eleştirisinin sorulması üzerine, “Biz icazeti sadece Türk halkından alırız. Onun dışında görüşlerimizi herkesle paylaşırız, herkesle tartışırız” dedi.