Kılıçdaroğlu: 1 Kasım saltanatın yıkıldığı tarihtir

Kılıçdaroğlu: 1 Kasım saltanatın yıkıldığı tarihtir
30 Ekim 2015 13:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım genel seçimleri öncesinde aday olduğu İzmir’e son ziyaretini gerçekleştirdi.

 

 

 

İlk konuşmasını Tire’de yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Devletin kinle ve öfkeyle, önyargıyla yönetilmeyeceğini, akılla, bilgiyle, sabırla yönetileceğini söyledi, “1 Kasım saltanatın yıkıldığı tarihtir. Birileri yeniden saltanat kurmak istiyor, buna izin vermeyin. Siz bunu çok daha iyi biliyorsunuz” dedi.

 

 

Pazar günü yapılacak olan genel seçimlere iki gün kala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin de milletvekili adayı olduğu İzmir’de, ilçeleri ziyaret etti. Özel uçakla Adnan Menderes Havalimanı’na inen oradan da helikoptere binen Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim turundaki ilk durağı Tire İlçesi oldu.

 

ÇAY BARDAKLARIYLA KARŞILADILAR

 

Helikopterden indikten sonra bir taksi durağında çay içen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Gümüşpala Caddesi üzerinde yürüyüp vatandaşları selamladı. İşyerlerini önünde ellerinde çay bardağıyla kendisini selamlayan vatandaşlarla tokalaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “afiyet olsun” dedi. Birçok vatandaşın da selfi çektirdiği elini sıktığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra, Eski İtfaiye Meydanı’nda kendisini bekleyen partililere seslendi.

 

SİYASETİN BARIŞA İHTİYACI VAR

 

Parti yöneticilerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra milletvekili adaylarının da yalnız bırakmadığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Siyasette kavgalardan bu milletini artıkı bıktığını söyleyip, “Bu memleketin barışa ihtiyacı var. Bu memleketin ortaçağın karanlığından kurtulmaya ihtiyacı var. Bunun için yola çıktım. Bunun için mücadele ediyorum, herkesin kazandığı, tenceresinin kaynağı, huzurun oluğu bir Türkiye istiyorum. Eğer bunu Türkiye’de hep beraber istiyorsak, terörden uzak huzur içinde yaşadığımız bir ülke istiyorsak adresimiz belli. 1 Kasım’da gidip CHP’ye oy vereceğiz, bunun Türkçesi bu” dedi.

 

301020151129124309259_2

 

SLOGAN FENA DEĞİL

 

Bu sırada alanı dolduran vatandaşların “Başbakan Kemal” diye bağırması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Slogan fena değil. Ama bunu nasıl gerçekleştireceğiz? Sandığa gideceğiz değil mi? Bir vatandaşı daha sandığa götüreceğiz, geçen seçimde oy kullanmamış yada başka bir partiye oy vermiş vatandaşımızı da sandığa götüreceksiniz. Türkiye, bir ateş çemberinde geçiyor. 13 yılda ülkeyi ne hale getirdiklerini anlatın. Kan ve gözyaşı var. Bundan rahatsızsanız, ülkede huzur istiyorsanız, gel beraber sandığa gidelim deyin. Yakınlarınıza telefon açın, sandığa gitmesini oy kullanmasını isteyin. Çocuklarımıza güzel bir ülke bırakmak zorundayız” dedi.

 

1 KASIM SALTANATIN YIKILDIĞI TARİH

 

Atatürk’ün saltanatı yıktığını anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “1 Kasım saltanatın yıkıldığı tarihtir. Birileri yeniden saltanat kurmak istiyor, buna izin vermeyin. Siz bunu çok daha iyi biliyorsunuz. Kuvayi milliyenin yatağıdır buralar. Efelerin yatağıdır buralar. Buna izin vermeyelim. Kurulacaksın kaçak sarayına oradan ahkam keseceksin. Binlerce çocuk yatağa aç giriyor. Bir yanlış dış politikan 2 milyon aç Suriyeli yarattı, neden? Küçük çocukların cansız bedenleri Akdeniz’in kıyılarına düşüyor neden? Bunları düşünmek zorundayız. Bu seçimlere diğerlerine benzemiyor. Elimizi vicdanımıza koyarak sandığa gitmeliyiz. Unutmayın Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için, sizin için çalışır. Rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum. O ne derdi ‘ne ezen, ne ezilen insanca hakça bir düzen’ evet onu savunuyoruz biz de. Emekliye iki maaş ikramiye sözü verdik. Neden? insanca hakça bir düzen olsun diye. Bayramını huzur içinde geçirsin, torunlarından kaçmasın diye” dedi.

 

TİRE SÜT KOOPERATİFİNİ KUTLADI

 

Tire’nin aynı zamanda tarım kenti olduğunu da hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Buralarda pamuk ekilirdi, tütün vardı. Ne oldu hepsi gitti.Yeniden başlamamız lazım. Şunu çiftçilerin düşünmesini istiyorum. Hollanda diye bir devlet var, Konya’dan küçük. Yılda 130 Milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Devasa Türkiye’de ihraç edilen tarım ürünü 12 Milyar dolar. Neden? toprağımız mı eksik? Buyurun bereketli ovalar var. Güneşimiz mi eksik? Hollanda’dan daha çok var. İnsanımız eksik diye birisiniz e o da var. Nüfusumuz 5 kat fazla. Neyimiz eksik? Namuslu siyaset eksik, halkı düşünen siyaset eksik. Sizden isteğim artık bu. Artık milletin kaderini milletin kendisi belirleyecek. Sizsiniz yani. Sandığa gidip oy kullanacaksınız. Eski anlayışları bir tarafa bırakmalıyız. Aslında biz milyonların huzur ve refahını isteyenler bu ülkede çoğunluğuz. ama farklı partilerin içine girmişiz. Gelin 1 Kısım’da oyumuzu CHP’ye verin. Yeni bir tarih yazalım. Bizim insanımıza imkan verilirse her başarının altına imza atar. Bunun tipik örneği Tire’dir. Tire Süt Kooperatifi Birleşmiş Milletler’den ödü aldı. Türkiye’nin en güçlü ve en başarılı kooperatifi, yöneticilerini kutluyorum. Binlerce aileye destek oluyor. Binlerce ailenin güçbirliği var. Demek ki kararlı olursak çalışırsak yapasınız. Örnek mi? Tire süt kooperatifi. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da başarının altında imzası var. El ele verirsek ülkenin tüm sorunlarını çözeriz. Bizim bilgimiz, birikimimiz var” dedi.

 

DEVLET KİNLE, ÖFKEYLE YÖNETİLMEZ

 

Devletin kinle ve öfkeyle de yönetilemeyeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Önyargıyla yönetilmez. Akılla, bilgiyle, sabırla yönetilir. Bunu yapmadığımız zaman toplumda gerginliklere yol açarsınız. Neredeyse caddelerde selam veremez hale geldik. Komşunun inancı sorgulanan hale geldik. Biz böyle miydik?Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğu zaman huzur ve barışı hedeflemişti. Kadınlara, size, seçme ve seçilme hakkını veren batılılardan önce veren Atatürk’tür. Kadın erkek eşitliğini savunan odur” dedi.

 

22 MİLYON YOKSULUMUZ VAR

 

Son yoksulluk rakamlarını da açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “7 Haziran seçimlerden önce 17 Milyon fakirden söz ederdim. Yeni rakamlar açıklandı. Fakir sayısı meğer yeni Türkiye’de 22 Milyon’muş. Ne demek bu? Milyonlarda kişi ayda 300 TL’nin altında geçinmek zorunda, demektir. Bu evlerdeki dramı ben bilirim. Eğer o evde akşam tencere kaynamıyorsa en büyük hüznü dramı anneler yaşar. Kendileri saraylarda oturuyor, bir elleri yağda bir elleri balda. Acaba düşünüyorlar mı o çocukları? Atatürk Cumhuriyet için ‘kimsesizlerini kimsesidir” diyordu. O çocuklara biz bakacağız. İstiyorum ki bu ülkede çiftçiler, esnaf, emekli, memur, sanayici kazansın. Herkes kazansın. Alın teri döken herkes kazansın. Sadece hortumcular kaybetsin. Ben de zaten bunu istiyorum” dedi.

 

‘ARTIK YETER SÖZ MİLLETİN’ DEMEMİZ LAZIM

 

Bir vatandaşla arasında geçen sohbeti de anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yalnız bir ülkemiz var. Bir vatandaşımız diyor ki ‘umudumuz sizsiniz, gelin ülkeyi kurtarın’ umut karşılıklıdır. Benim güvencem, umudum da sizsiniz. Türkiye’nin geleceğine siz yön vereceksiniz. Türkiye’yi, ya çağdaşlığa taşıyacaksınız ya da Ortadoğu’nun karanlığına. Bakın nasıl bir eğitimi sistemi var? Çocuk nereye kaydolacak bilinmiyor. 13 yılda 12 sefer eğitim sistemi değişir mi? 1 Kasım’da sandığa giderken düşüneceğiz. Yalnız kendimizi değil bir kişi daha götüreceğiz. Bu hepimizin görevi. Vatandaşlık, demokrasi görevi. Artık ‘Yeter söz milletin’ dememiz lazım. Ben size huzur, refah barış garantisi veriyorum. Sarayda oturma, köşeyi dönme gibi hastalığım yok. Hele hele bana her türlü eleştiriyi yaparlar ama çıkıp ta sen ‘kul hakkı yedin’ diyemezler. Herkesin eleştirisine saygılıyım. Sizin için çalışacağım, sizin için alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın terim size helal olsun” dedi.

 

 

Kkaynak: Taylan YILDIRIM-Hakan GÜNGÖRDÜ / İZMİR (DHA)