Kaseti izlerken!

Kaseti izlerken!
29 Nisan 2016 09:02

Deniz Baykal, CNN Türk’teki Tarafsız Bölge Programı’nda CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesine yol açan kasetle ilgili soruyu yanıtlarken iki isim verdi:

 

 

Melih AŞIK / Milliyet

 
– Konuyu aydınlatacak iki isim vardır; biri Başbakan, diğeri Kemal Kılıçdaroğlu, dedi…

 
Neden Kemal Kılıçdaroğlu? Baykal yanıt verdi:

 
– Çünkü o, Başbakan’ın o kaseti seyrederken görüntüsünü izlediğini söyledi…

 
Doğrudur. Kılıçdaroğlu 2014 yılında Kanaltürk’te Tarık Toros’un sorularını cevaplarken dönemin Başbakan’ı Erdoğan’ı şöyle suçlamıştı:

 
“İnsanda biraz ahlak olur. Ben gözlerimle gördüm, Erdoğan’ın gözlüğünü takıp o kasetleri izlediğini gözlerimle gördüm. Bir değil, birden fazla kaseti izlediğini gördüm. Dizüstü bilgisayarda o görüntüler Erdoğan’a izlettiriliyor, konuşuluyor. İzletenler aynı zamanda Erdoğan’ı da görüntüye alıyorlar.”

 
Kılıçdaroğlu, o programda bunları neden daha önce açıklamadığı sorusunu da:

 
“Elimde kayıt yok, kayıt verilmediği için bunu açıklamadım ama o kayıttan alınan bir fotoğraf internet sitelerine düştü. O nedenle ben açıkladım şimdi” şeklinde yanıtladı.

 
Peki bu görüntüleri Kemal Kılıçdaroğlu’na kim getirdi? Getirenler nereden elde etmişti? Kılıçdaroğlu’na görüntülerle ilgili ne gibi ek bilgiler verdiler? Kemal Bey bu bilgileri savcılığa aktararak olayın aydınlatılmasına katkı yapabilir. Neden yapmıyor?