Kartal Belediye Başkanı Öz, adaylık tartışmalarına son noktayı koydu: Partim…

Kartal Belediye Başkanı Öz, adaylık tartışmalarına son noktayı koydu: Partim…
3 Ekim 2018 10:35

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, adaylık tartışmalarına ilişkin gazetemize, “Aday olmayacağım demek ayrı şey, adaylık başvurusu yapmayacağım demek ayrı şey. ‘Partim devam et’ derse devam ederim” açıklamasında bulundu.

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu’nun yaklaşan yerel seçimlerde tekrar aday olmayacağına ilişkin açıklamaları tartışılırken Cumhuriyet, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ’ün de adaylığa ilişkin konuşmasını açıklığa kavuşturdu. Önceki günkü konuşmasında adaylık başvurusu yapmayacağını söylediğini belirten Öz, “ Aday olmayacağım demek ayrı şey, adaylık başvurusu yapmayacağım demek ayrı şey. ‘Partim devam et’ derse devam ederim” dedi.

 

Tartışma yaratan adaylık açıklamasına ilişkin ise Öz şöyle konuştu:
“ Aday olmayacağım demek ayrı şey, adaylık başvurusu yapmayacağım demek ayrı şey. Ben şu anda Belediye Başkanı’yım. Genel merkez il, ilçe örgütleri performansımıza bakarlar, halkla olan iletişimimize bakarlar. Bunlar ölçülebilir şeylerdir. Ölçerler. Dolayısıyla karşılığı varsa ‘Altınok sen devam edeceksin’ derler. Biz de parti disiplini içerisinde bu emrin gereğini yerine getiririz. Görevimize devam ederiz. ‘Tamam teşekkür ederiz’ derlerse de biz de onlara teşekkür ederiz ve bir parti neferi olarak hizmetimize devam ederiz. Söylemek istediğim oydu.”

 

Deniz Gezmiş Müzesi…

 

Öz, Türkiye’de ilk kez Kartal’da alerjisi olan çocuklara yönelik bir kreş açtıklarını belirterek, kültür sanat alanında projeler ürettiklerini anlattı. Öz, “Müzelerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Deniz Gezmiş Müzesi planlıyoruz. Tarihi bir binayı restore edip, orada Deniz Gezmiş müzesi açacağız. Deniz Gezmiş’in abisiyle konuştuk. Onayını aldık. İdam önlüğünden postalına kadar orada sergileyeceğiz. Hayat hikayesini anlatacağız. Bir kentin değeri hisse senediyle değil, hissi senediyle ölçülür diye yola çıktık. Bunun da özü sanattan geçiyor” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Hzzal Ocak/Cumhuriyet