Karayalçın’dan seçim yorumu: Başarısız olduk

Karayalçın’dan seçim yorumu: Başarısız olduk
8 Kasım 2015 17:31

1 Kasım seçimleri sonrası CHP’de yükselen parti içi muhalefete İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’da eklendi. Seçim sonuçlarını ilişkin konuşan Karayalçın, Parti Meclisin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, sonuçları başarısızlık olarak değerlendi.

 

 

 

CHP seçim sonuçlarını tartışmaya devam ediyor. Parti içinde bir kesim seçim sonuçlarını başarısızlık olarak yorumlarken, bir ksımda parti başarısızlığın söz konusu olmadığını savunarak örgütün yeterince çalışmadığını görüşünü benimsiyor.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 1 Kasım seçim sonuçlarını başarısızlık olarak değerlendirenler arasına katıldı. Karayalçın, CHP’nin örgütsel yenilenmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, parti meclisinin yeniden yapılanması gerektiğini belirtti.

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “Başarısızlık olarak görüyorum” dedi. CHP’nin sorununun örgütsel yenilenme olduğunu belirten Karayalçın, “Yeniden beyaz atlı prens beklentisine girmemeli. CHP tarihinde başarı elde edilen seçimlere yeni projelerle girildi. 1970’lerde Ecevit’in ‘ortanın solu’yla gelişi idelojik çıkıştı. 1989’da yerel yönetimlerde saydamlık ve katılımcılık anlayışı SHP’ye seçim başarısı getirdi. Daha sonra böyle projeler hazırlanmadı.”