‘Kadıköy’deki tecavüz dehşeti’nde sanık şoföre…

‘Kadıköy’deki tecavüz dehşeti’nde sanık şoföre…
6 Mayıs 2016 14:11

Kadıköy’de 19 yaşındaki Üniversite öğrencisi E.F.B.’ye tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan servis şoförü Cengiz Ay, “Nitelikli cinsel saldırı” ve “Nitelikli gasp” suçlarını işlediğini gerekçesiyle 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

 
DURUŞMAYA YOĞUN KATILIM

 
Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 2. duruşmasına tutuklu sanık Cengiz Ay, mağdur E.F.B. ve taraf avukatları katıldı. E.F.B.’nin anne ve babasının da katıldığı duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatı da geldi. Duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemi alınırken E.F.B.’nin arkadaşları, Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmayı takip etti.

‘ÇİRKİN’ SAVUNMA

 
Davanın ilk celsesi savunma yapmayan ve celse arası yazılı savunma sunacağını belirten Cengiz Ay duruşmada vermiş olduğu yazılı savunmasını tekrar ettiğini belirtti. Sanık Ay yazılı savunmasında olay günü E.F.B ile tanıştığını ileri sürdü ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

 

 

“TÜM KADINLARIN GÜVENLİĞİNE KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR”

 
Mağdur E.F.B’nin avukatı Nuray Ünal ise sanığın suçtan ve cezadan kurtamaya yönelik savunmasının asılsız olduğunu belirterek, “Bu eylemlerin çoğunda olay mağdurların saldırganlar tarafından öldürülmesiyle sonuçlanmıştır. Müvekkilim bu olayda ölmemek adına sanığın bıçakla yaptığı tüm tehditlere boyun eğiyor. Tek bir amacı var hayatını kurtarmak. İnsan haysiyetini, kadınlığın onurunu param parça eden sapıklık derecesine varan bir tecavüz olgusu. Bu suça verilen ceza oldukça yüksek olmalı. Bu olay tüm kadınların güvenliğine karşı işlenmiş bir suçtur. Sanığa hiç bir indirim maddesi uygulanmayarak alt sınırdan uzaklaşarak ceza verilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“KADINLAR ADINA ADALET İSTİYORUZ”

 
E.F.N’nin bir diğer avukatı avukatı Efkan Bolaç ise, “Kadınlarımızın, çocuklarımızın ve insanlarımızın güvenlik içerisinde sokakta kalabilmelerinin yolu sanık ve benzer zihniyetteki kişilerin sokaktan uzaklaştırılması olduğu açıktır. Bunun yolu da verilecek ceza ile bu kişilerin toplumdan uzaklaştırılmasıdır. Müvekkilim ve diğer kadınlar adına adalet istiyoruz” dedi.

 

 

“SOĞUK KANLI DURMAMIN SEBEBİ…”

 
Duruşmada söz alan mağdur E.F.B de sanığın yazılı savunmasına okuduğunu ve katılmadığını söyleyerek, “Doğru değil. Olay sırasında soğuk kanlı durmamın sebebi canımın tehlikede olmasıydı” diye konuştu.

 

 

SAVCI CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİ

 
Esas hakkında mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı ise sanığın üzerine atılı “nitelikli cinsel saldırı” ve “nitelikli yağma” suçunu işlediğinin tüm deliler kapsamıyla sabit olduğunu belirterek, alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılmasını talep etti.
Duruşmada son sözü sorulan sanık Cengiz Ay ise suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, “Bir diyeceğim yok” dedi.

 

 

45 YIL HAPİS, İNDİRİM UYGULANMADI

 
Duruşmaya kısa bir süre ara veren mahkeme heyeti aranın ardından açıkladığı kararında, Cengiz Ay’ın “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan suçun işleniş biçimi kastın yoğunluğu, suçun işlendiği yer ve zamanı göz önüne alarak önce 20 yıl hapse çarptırdı. Olayın silah vasfındaki bıçak ile gerçekleşmiş olduğunu belirten mahkeme sanığın bu suçtan 30 yıl, “Nitelikli gasp” suçundan ise 15 yıl olmak üzere toplamda 45 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın olaydan sonraki davranışları, herhangi bir pişmanlık göstermemiş olmasını dikkate alan mahkeme, verilen cezada herhangi bir indirime de gitmedi. Sanığın “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçunu işlediğini ifade eden mahkeme bu suç yönünden ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

 

“BU KARAR ÖRNEK OLSUN HERKESE”

 
Duruşmanın ardından kararı mağdur E.F.B., ailesi ve arkadaşları sevinç gözyaşları ile karşıladı. E.F.B. ise “Bu karar örnek olsun herkese” dedi. E.F.B. nin ailesi ve yakınlarının, verilen cezanın üst sınırdan verilmiş olması ve herhangi bir indirim uygulanmamış olmaması nedeniyle memnun olduğu gözlendi.

 

 

“ADALET TECELLİ ETTİ AMA KEŞKE HİÇ OLMASAYDI”

 
Duruşma sonrası E.F.B.’nin avukatları adliye bahçesinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Nuray Ünal sanığın 45 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığını belirterek, “Müvekkilimin güçlü duruşuna ve ailesinin onun yanında dimdik duruşu için çok teşekkür ediyorum. Utanması gereken bu suçu işleyen insanlar. Bunun toplama da bir örnek teşkil etmesini ümit ediyorum. Gereken cezayı aldı, bunu haketti. Toplum için tehlikeli bir insandı, toplumdan tecrit edildi” dedi. Bir diğer avukat Efkan Bolaç ise, “Bu ülkede 24 saat kadınların, kızların, insanların rahatça dolaşabileceği bir ülke olması için adalet gerekiyor. Adalet için de bu tür insanların sokaklardan alınması gerekiyor. Adalet bugün tecelli etti mi? Tecelli etti ama keşke hiç olmasaydı diyoruz” diye konuştu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ise açıklamaya destek verdi.
Arzu KAYA/İSTANBUL, (DHA)