İzmir Psikolog Hakkında

İzmir Psikolog Hakkında
20 Aralık 2019 11:45

Psikologlar ve psikoterapi hizmeti günden güne daha çok talep oluşturmaktadır. İnsan davranışlarını inceleyen psikoloji bilimi ilerlemekte ve psikoterapi uygulamalarında yenilikler olmaktadır. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir psikolog arayışları da bir çok seçenek barındırmaktadır.

 

Psikologlar farklı terapi uygulamaları benimsediğinden ve farklı alanlarda uzmanlaşabildiğinden hizmet almadan önce araştırma yapmak  ve başvuru sebebinizden bahsetmek doğru uzmanla çalışabilmenize olanak sağlar.İzmir’de farklı konularda çalışan psikologların olması herkese başvuru sebebiyle ilgili doğru uzmanı bulma imkanı tanımaktadır.

 

İzmir’de Tavsiye Edilen Psikologlar

 

İzmir’de tavsiye edilen psikologlar yapılan aramaların başında gelmiştir. İnsanlar araştırma yaparken sadece uzmanlık alanını değil yapılan yorumları da dikkate almakta ve tavsiye edilen psikologları seçmeye özen göstermektedir. İzmir’de ki psikologlarımız merkezimiz hizmet vermeye başladığından itibaren en çok tercih edilen psikologlar olmayı başarmıştır.

 

İzmir Çocuk Psikoloğu

 

Psikoloji alanındaki çalışmalar yetişkinleri, çocuk ve ergenleri ve aileleri kapsar. Merkezimiz izmir çocuk psikoloğu arayışında da ailelere ve çocuklara destek olmaktadır.Bireysel terapiler gibi çocuk terapileri de çocuk ve ergenlerle  yapılan çalışmalardandır. Çocukluk insan yaşamının en kritik ve önemli dönemleri olduğundan bu dönemde ortaya çıkan sorunları tanımlamak ve bunlara müdahale etmek çok önemlidir. Aynı şekilde anne baba tutumları ve aile ilişkileri de herhangi bir psikolojik sorun olmasa da değerlendirmeye tabi tutulması gereken süreçlerdir. Bunlar çocukların kişilik gelişimlerinde etkili olduğundan çocuk psikologları çocuklarla olduğu kadar çalışmalarında ailelere de yer vermektedirler.

 

Bilimsel Terapi Uygulamaları

 

Psikoterapi uygulamaları gerek yetişkinlerle gerekse de çocuklarla olsun farklı terapi uygulamalarını kapsamaktadır. Psikoterapiler bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış  konuşma yoluyla iyileşmeyi hedefleyen yöntem ve teknikler bütünüdür. Sıklıkla tercih edilen terapi uygulamaları başında bilişsel davranışçı terapiler, şema terapi, act ve emdr gelmektedir. Çocuklarla yapılan çalışmalarda ise oyun terapisi ön plana çıkmaktadır. Ergenlerle ise yetişkinler için kullanılan terapilerin bu yaşlara uyarlanmış uygulamaları mevcuttur.

Tüm psikoterapi uygulamaları etkinliğini kanıtlamış olsa da hangi terapinin kime iyi geleceğini bilmek uygulama aşamasından sonra anlaşılmaktadır. Psikoterapi sürecinde danışanın kendisi de aktif bir rol aldığından  onunla ilgili süreçlerde önemli ölçüde belirleyici olmaktadır.